Отмененото спускане от Световната купа по ски алпийски дисциплини за

...
Отмененото спускане от Световната купа по ски алпийски дисциплини за
Коментари Харесай

Отмененото спускане в Гармиш-Партенкирхен е финансова катастрофа, обявиха организаторите

Отмененото втурване от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Гармиш-Партенкирхен в Германия на 28 януари може да има съществени финансови последствия, сподели основният уредник на конкуренцията.

Вчера стана ясно, че 70-о съревнование на именитата писта " Кандахар " няма да се организира тази година поради неналичието на сняг и неподходяща прогноза за времето.

" Имаме огромни загуби, анулирането на старта значи спортна и финансова злополука за нас. Колко огромни ще бъдат загубите към момента не мога да кажа сигурно. Вероятно ще разберем едвам след шест месеца ", сподели основният уредник Мартина Бец пред ДПА.

Продажбите на билети вървяха добре след сполучливия нощен слалом на 4 януари, само че в този момент парите на почитателите би трябвало да бъдат върнати. Глобалното стопляне ще сътвори повече проблеми през идващите години.

" Разбира се, че сме обезпокоени. Изменението на климата въпреки всичко е действително. Тази година е изключителна година в целия алпийски район. Уверени сме, че ще можем да отпразнуваме 70-е надпревари в Кандахар през идната година ", сподели Бец.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР