Отменени в последния момент концерти, прекратени рекламни договори, спрени филми

...
Отменени в последния момент концерти, прекратени рекламни договори, спрени филми
Коментари Харесай

Голата вечеринка, която ликвидира кариерите на много големи звезди

Отменени в последния миг концерти, прекъснати рекламни контракти, спрени филми и сериали, тотална офанзива през съветските пропагандни канали - и най-малко един арест. Това са единствено част от следствията след злощастно празненство в Москва, на което са участвали някои от най-големите съветски естрадни и телевизионни звезди - хора като Филип Киркоров, блогърката Настя Ивлеева, певицата Лолита Милявская и доста други.

" Голата вечеринка ", както стана известна в съветските медии, докара до най-голямото групово " анулиране " на известни персони в Русия след началото на войната против Украйна - по образеца на така наречен cancel-култура на Запад.

" Всички се забавляваха крепко, никой не можеше да си показа в каква неразбория ще се трансформира всичко това ", сподели пред Meduza един от присъстващите на празненството, който желае да резервира анонимност.

Партито е проведено в нощта на 20 против 21 декември, когато инфлуенсърката Настя Ивлеева кани известни персони в клуб " Мутабор " в Москва с дрескод " съвсем голи " ( " almost naked " ).

32-годишната Ивлеева има над 18 милиона почитатели в Instagram, взе участие в ТВ излъчвания и даже участва на предавана в народен ефир среща с Дмитрий Медведев малко след началото на войната.

" Домакинята " на празненството се появява в уместно облекло - с черно полупрозрачно долни дрехи.

На същото празненство, още веднъж спазвайки дрескода, идва и журналистката Ксения Собчак - щерка на починалия някогашен наставник на Владимир Путин Анатолий Собчак (бивш кмет на Санкт Петербург), която през днешния ден има своя лична медийна група.

Филип Киркоров пристига единствено по боксерки, с мрежест " костюм ", през който се виждат татуировките по цялото му тяло.

Сходна е визията на 60-годишната певица Людмила Милявская, която се е облякла в черно долни дрехи и жартиери, комбинирани с бял гащеризон, компактно обгръщащ формите ѝ.

Истински възторг обаче провокира рапърът VACÍO, с цялостно име Николай Василиев, който е чисто гол като се изключи бял чорап върху пениса - с отпратка към известната провокативна визия на Red Hot Chili Peppers.

Партито се трансформира в цялостна злополука за всички взели участие, откакто фотосите и клиповете от него се появяват в медиите и провокират цялостно отвращение измежду така наречен Z-патриоти - пропагандаторите на войната виждат в проявата знак на пренебрежение по отношение на " момчетата на фронта " от хипотетичния " хайлайф " на нацията.

Още огромната подигравка е, че купонът се организира в " Деня на чекиста " - професионалния празник на офицерите от службите за сигурност на Русия.

Срещу присъствалите звезди стартират следствия за хипотетично укриване на налози. Руската федерална организация за цензура Роскомнадзор съобщи, че е разкрила " признаци на ЛГБТ агитация " - а в края на ноември Русия забрани ЛГБТ придвижването, определяйки го за " екстремистка организация ".

В отговор на отрицателния отзив съветската инфлуенсърка Настя Ивлеева първоначално написа, че " обича " да чете гневни мнения за това, че провежда рисковани събития. Много скоро обаче тя изтри този пост и разгласява 20-минутно видео с извинения.

Тя изяснява, че събитието е трябвало да послужи като начало на фотопроект, който тя е курирала като основен редактор на списание Playboy преди две години.

" Kазват, че Русия умее да прости. Ако е по този начин, бих желала да помоля вас, хората, за втори късмет. Ако отговорът е " не ", тогава съм подготвена за обществената си екзекуция ", споделя тя, като прибавя, че е " подготвена за всевъзможен излаз ".

Въпреки извинението ѝ, в което дава обещание да подари облагата от събитието за щедрост, по всичко наподобява, че сложните дни за Ивлеева занапред предстоят.

След празненството московски съд приема групов иск против Ивлеева, подписан от 22 души. Ищците желаят от Ивлеева да даде един милиард рубли (около 11 милиона долара) на фондация " Защитници на отечеството ", която подарява пари на мобилизираните руснаци, участващи в нашествието в Украйна.

В желае се желае също по този начин да се забрани на Ивлеева да " организира културни и всеобщи прояви в Русия до влизане в действие на правосъдното решение ". Според канала Shot в Telegram правосъдното съвещание ще се организира сред края на януари и началото на март.

Руската банка Tinkoff и мобилният оператор МТС оповестиха, че повече няма да работят с Ивлеева. От Tinkoff обявиха, че Ивлеева няма да взе участие в реклами на банката, а от MTS я извадиха от листата си с посланици и обявиха, че могат да я изключат от всички свои реклами.

Последствия има освен за домакина на празненството, само че и за участниците в него. Усетили, че свободата и кариерата им са застрашени, доста от тях побързаха да се извинят обществено.

Сред тях е и съветският певец Филип Киркоров, който е бил отхвърлен от новогодишното си шоу след скандалното празненство.

" В живота на всеки има моменти, когато влизаш през неверната врата. В тези сложни времена, героични времена, актьор от моя диаметър, национален актьор, не може и не трябва да бъде толкоз безконтролен, когато взе участие в разнообразни събития “, споделя той във видеоклип, оповестен в съветската обществена мрежа VKontakte.

Руският участник в Евровизия Дима Билан оправда наличието на празненството, казвайки че " не е могъл да знае авансово какво ще облекат другите посетители ".

Докато извиненията не престават да прииждат, първата присъда против участник към този момент е реалност - рапърът Vacio е наказан на 15 дни по обвиняванията на прословутия закон за " гей агитация ".

Някои съпоставят поредицата от видеоклипове с обществени извинения с печално известната процедура, популяризирана за първи път в Чечения от безмилостния водач на района Рамзан Кадиров, който от дълго време принуждава критиците си да се извиняват унизително пред камера, напомня " The Guardian ".

Скандалът е и видимо отклоняване от атмосферата на " нормалност ", която управляващите се стремяха да предизвикват в първите месеци след нахлуването на Русия в Украйна.

Досега Кремъл настояваше, че войната няма да промени всекидневието на руснаците - думи, чиято меродавност се разруши с хода на военните дейности, написа " Булевард България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР