Отменен е извънредният евакуационен полет за Тел Авив на Юропиън

...
Отменен е извънредният евакуационен полет за Тел Авив на Юропиън
Коментари Харесай

Отменен е извънредният полет за евакуация на българи от Тел Авив

Отменен е изключителният евакуационен полет за Тел Авив на „ Юропиън Еър Чартър “ (European Аir Charter), оповестиха за Българска телеграфна агенция от Летище София. Самолетът трябваше да излети от България празен и да се върне с пасажери от Израел.

Полетът ще бъде осъществен в сряда. „ Сигурността и сигурността на пасажерите и екипажа са преди всичко за нас “, споделиха от сдружението.

От летището осведомят, че ситуацията е спокойна макар някои анулирани полети. Към момента полетът до/от Тел Авив на „ България еър “, плануван за 12 октомври (четвъртък), е без смяна в разписанието.

Днес министър председателят Николай Денков заяви, че има подготвеност за спомагателен полет до Израел. Страната ни към този момент провежда два такива полета с държавния аероплан „ Еърбъс “.

Същевременно от Министерство на външните работи насочиха рекомендация към българските жители, намиращи се в Израел, да се записват в българското посолство в Тел Авив, като за задачата дават паспортни данни, местодомуване, статут и телефон за връзка на един от следните електронни адреси: [email protected] и [email protected].

Министерство на външните работи и посолството в Тел Авив наблюдават деликатно обстановката на място и координирано с останалите страни, членки на Европейския съюз, ще подхващат дейности при решение за възможна евакуация, каквото все още няма.

Ситуацията е извънредно динамична и българските жители следва да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи, като при въпроси могат да се обръщат към посолството на постоянните и незабавните телефони, оповестени обществено, оповестяват още от Министерство на външните работи.

Посолството в Тел Авив непрестанно актуализира базата данни, в която се записват две групи наши сънародници: – първата са български жители, краткосрочно пребиваващи в Израел, и изпаднали в сложна обстановка, без да могат да се приберат в България заради анулирани полети. Това са и жителите, които се възползваха, по справедливи аргументи, с преимущество от проведените от българското държавно управление полети; и втора група – това са непрекъснато пребиваващи в Израел български жители, множеството от които с двойно поданство. Тяхната численост също е динамична.

За тази група жители все още страната не планува съответни дейности, ориентирани към образуване на напускането на Израел. Причината е, че за момента, както България, по този начин и останалите държави-членки не възнамеряват евакуация от Израел в цялостния смисъл на думата. Следва да се означи също, че множеството европейски страни не провеждат и специфични полети за своите сънародници в Израел, защото постоянни полети не престават да се извършват, оповестява Министерство на външните работи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР