Отлив около 10% на почивките в Турция след силните земетресения

...
Отлив около 10% на почивките в Турция след силните земетресения
Коментари Харесай

След земетресението: Отчитат спад на заявките за екскурзии в Турция

Отлив към 10% на почивките в Турция след мощните трусове през февруари регистрират туроператори от Бургас.
" Страх постоянно има. На база последните статистически бюлетини, които ежемесечно се издават от Министерството на туризма и Асоциацията на хотелиерите, както и от нашата ежедневна работа, се регистрира спад на нашата активност. По отношение на оповестените резултати за февруари, непознатите туристи, влезнали в страната за интервала януари-февруари, България се подрежда на второ място след Русия ", сподели екскурзоводът Февзие Акман от Истанбул в ефира на " България заран ".
Сравнявайки резултатите с тези на хотелиерите се регистрира спад на резервациите, означи тя.
" Сравнявайки Истанбул и Анталия, Асоциацията на хотелиерите афишира спад. За Истанбул той е от порядъка на към 17%, а за Анталия с 8%. В ежедневната си работа също отчитаме спад на поръчки за туристически обиколки, екскурзии и почивки ", съобщи екскурзоводът пред Bulgaria ON AIR.
Една от аргументите за понижения брой туристи е обвързвана със страха след разрушителното земетресение.
" Възстановяването продължава. Хората към момента са в тежко състояние. 52-53 дни след земетресението към момента има хора, които се нуждаят от артикули от първа нужда, даже и от вода. Много от хотелите в Анталия одобриха потърпевши от земетръсната зона. Повече от един месец са там. Някои от хотелите са на 70% заети ", сподели Акман.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР