Отличните отношения на България и Гърция на политическо ниво се

...
Отличните отношения на България и Гърция на политическо ниво се
Коментари Харесай

България и Гърция работят успешно по големите инфраструктурни проекти

Отличните връзки на България и Гърция на политическо равнище се допълват с огромния капацитет за съдействие на икономическо равнище.  Това съобщи в събота министър-председателят Николай Денков в Солун, където дойде за закриването на Международния панаир.

Амбицията на българското държавно управление е да се работи интензивно за развиването на коридора Юг-Север. Говорим за планове за милиарди, по тази причина първата стъпка е проектирането, съобщи Денков. Ресорните министерства - на финансите, на стопанската система и промишлеността и на превоза и известията, ще работят предпочитано по подготовката на планове, които са в основата на реализацията на всяка самодейност.

Допълнителна конкретика ще бъде разисквана на идната тристранна среща на министър председателите на България, Румъния и Гърция идващия месец край Варна.
 Предложение: Мини-Шенген сред България, Румъния и Гърция?
Предложение: Мини-Шенген сред България, Румъния и Гърция?

Румънски евродепутат желае трите страни да отстранен границите между тях

България и Гърция имат капацитета да основат дружно енергиен и транспортен хъб в Югоизточна Европа, чието значение да бъде освен от районен, само че и от общоевропейски мащаб, съобщи още премиерът в речта си в конгресния център " Йоанис Велидис " в границите на формалната заключителна част на Солунския интернационален панаир.

Министър-председателят открои още междусистемната газова връзка и терминала за полутечен газ край Александруполис , в който България има 20-процентно присъединяване.

Страната ни има интерес и към проектите за бъдещото развиване и ръководство на гръцките пристанища Кавала и Александруполис. Наред с това самодейността " Sea2Sea " има за цел да свърже българските пристанища на Черно море и река Дунав с гръцките пристанища в Егейско море посредством съвременна транспортна, енергийна и информационна инфраструктура. На процедура това би бил различен път към Босфора и Дарданелите, уточни Денков.

Повече от 1000 бизнес срещи сред разнообразни компании и подготвени планове на български компании, работещи или започващи партньорство в Гърция. Това са единствено част от резултатите, реализирани с българското присъединяване в Солунския интернационален панаир. Тази година България е почетна страна участник в най-голямото комерсиално ревю в Гърция.

" Показахме новото лице на България с високите технологии. Страната ни наподобява по актуален и атрактивен метод за нашите съседи. Това е доста добра основа за диалозите, които предстоят сред държавните управления на Гърция и България ", сподели още той.

Българският министър-председател употребява мотива да насочи обръщение за взаимност с Гърция по отношение на тежките последствия от наводненията в южната ни съседка. Премиерът подсети, че България също се сблъска със съществено злополучие, предизвикало вреди и жертви.

Изменението на климата е световно предизвикателство, което изисква общ отговор. Трябва да работим по-тясно дружно, да споделяме информация и технологии, да интегрираме нашите системи за прогноза за времето и за ранно предизвестие, с цел да предотвратяваме по-добре бедствия в бъдеще. Мога да ви уверя, че сме подготвени за такова взаимноизгодно съдействие, съобщи още Денков.
 Водолази откриха още една жертва на наводненията в Гърция
Водолази откриха още една жертва на наводненията в Гърция

Откритието покачва броя на починалите при наводненията от бурята до 16.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР