Отличните двустранни отношения и изключително активния политически диалог на всички

...
Отличните двустранни отношения и изключително активния политически диалог на всички
Коментари Харесай

Германия и България - по-приятели от всякога!

Отличните двустранни връзки и извънредно дейния политически разговор на всички равнища разискаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителят на Бундестага на Федерална република Германия Волфганг Шойбле. Те разговаряха в границите на Конференцията на ръководителите на парламентите на страните-членки на Европейски Съюз, която се организира в Талин, Естония. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Германия е наш стратегически сътрудник, приближен съдружник и дълготраен другар, означи Цвета Караянчева. Двамата ръководители оцениха доста високо дейното парламентарно съдействие и резултатните диалози на делегацията на Комисията по европейските въпроси на Бундестага през март с премиера Бойко Борисов, заместник-министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева и ръководителя на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин.
България пое Председателството на Съвета на Европейски Съюз в сложен интервал за Съюза и за Европа и ние благодарим за немската поддръжка и споделения опит за реализирането на целите на Българското председателство и за отбрана на ползите и сигурността на европейските жители, съобщи ръководителят на българския парламент.
Цвета Караянчева благодари за скъпата помощ, която немската страна ни дава по двустранна линия в основни за България области като правосъдна промяна, вътрешна сигурност, надзор и отбрана на границите, стопанска система, дуално обучение и други Тя акцентира, че разчитаме на немската поддръжка за скорошно присъединение към Шенген и добави, че страната ни е потвърдила, че може да се оправи с тази тежка и виновна задача в изискванията на невиждан миграционен напън. Цвета Караянчева срещна ръководителя на Германския Бундестаг с напъните, които България поставя във връзка с битката с престъпността и промените в правосъдната система.
Ние имаме ясна политическа воля, наясно сме какво чакат нашите сътрудници и работим интензивно, с цел да осъществим своите задължения по този начин, както сме ги поели като страна-членка на Европейски Съюз, акцентира ръководителят на българския парламент. Като образец Цвета Караянчева уточни признатия единствено преди месеци от Народното събрание Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Тя означи също, че в актуализараната тактика за национална сигурност, утвърдена от Народното събрание, миграционният напън, корупцията, кибер сигурността са измежду главните акценти. Засилването на търговско-икономическите контакти и на капиталовата интензивност на Германия у нас, бяха също измежду тематиките на диалога.
Всеки немски вложител е значим за нас и е добре пристигнал в България, означи ръководителят на Народното събрание и увери, че страната ни е основала удобни условия за вложителите и за бизнеса. Цвета Караянчева и Волфганг Шойбле потвърдиха общата подготвеност за разширение на ползотворния разговор и съдействието сред българския парламент и Бундестага на Федерална република Германия.
Председателят на Народното събрание означи, че страната ни цени доста високо опциите, които предлага стажантската стратегия на Буднестага за млади българи, които всяка година в продължение на пет месеца имат опция да се срещнат от близко с опита на немската законодателна институция. Цвета Караянчева добави, че тя е изключително потребна, тъй като способства за развиването на културното разнообразие, за контактите сред младежите и сполучливата им реализация.
Председателят на Народното събрание съобщи, че изборът на Волфганг Шойбле за ръководител на Бундестага е справедливо самопризнание за неговия потвърден публичен и професионален престиж като огромен политик, общественик и водач. Цвета Караянчева предложения своя немски сътрудник на публична аудиенция в България. Волфганг Шойбле от своя страна одобри да посети страната ни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР