Отличията Читател на годинатав една от най-старите обществени библиотеки в

...
Отличията Читател на годинатав една от най-старите обществени библиотеки в
Коментари Харесай

Връчиха отличията „Читател на годината 2023” в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово

Отличията „ Читател на годината ”в една от най-старите публични библиотеки в България – 162-годишната Габровска библиотека, се връчват обичайно при започване на всяка нова година и имат за целнасърчаване на четенето измежду всички възрасти и образуване трайна обич към словото и книгата измежду поколенията.

Наградите се връчват в две възрастови групи – до 14 и над 14 години, за деца и за възрастни, и саI-ва,II-раиIII-та премия.

Определят се на база на безпристрастна настояща статистика посредством автоматизираната система за заемане на литература за дома в Република България „ Априлов-Палаузов ”.

Най-малкият отличен четец за 2023 година е единствено на 6 години, това е Валерия Веселинова, която е запленена от книгите и ще пораства с тях, предавайки обичта си към словото и на другите.

Наградени читатели в категорията до 14години:

1-во място-Румяна Димитрова Димова– на 9 години, ученичка в ОУ „ Неофит Рилски “. Тя е прочела цели 261 книги през годината;

2-ро място-Марина Иванова Дикова– също на 9 години, от ОУ „ Ран Босилек “ – прочетени през годината 99 книги;

3-то място- Валерия Веселинова Начева– на 6 години, от ДГ „ Ран Босилек “ - с 95 прочетени книги.

Гостите попитаха дребните най-активни читатели кои са техните обичани книги, само че Валерия и Марина не съумяха да се спрат на едно заглавие, тъй като споделиха, че обичаните книги са доста, само 9-годишната Марина, четец на 2023 година, открои книжната поредицата за Феята от захарницата, чийто създател е Катя Антонова.

Наградени в категорията над 14 години:

1-во място -Румен Стефанов Стефанов– с внушителния брой от 287 прочетени през годината книги господин Стефанов е един от най-активните и влюбени в четенето консуматори на услуги в Габровската районна библиотека. Той е дълготраен четец, постоянно припрян за нови и забавни четива, ползите му са разностранни, само че избира художествената литература. Бил е „ четец на годината ” и за 2019-та година;

2-ро място -Ирена Петрова Христова– с 200 прочетени книги. Читателката е в призовата тройка на най-активните читатели и от предходните години;

3-то място -Д-рМирослав Пантев Пантев– със 198 книги, които са в основата на научните и креативен действия на господин Пантев, самият той създател на няколко книжни заглавия.

Директорът на библиотеката Савина Цонева поздрави читателите на 2023 година и им връчи премиите –грамоти „ Читател на годината ”,книги ибезплатна карта за една година.

Емоционалната гала приключи с пожелания за здраве, шанс и доста нови прелестни четива през 2024-та година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР