Отлаганото на два пъти честване на вековния юбилей на Драматичния

...
Отлаганото на два пъти честване на вековния юбилей на Драматичния
Коментари Харесай

Варненският театър чества юбилея си с премиера на спектакъла „100!“



Отлаганото на два пъти честване на вековния празник на Драматичния спектакъл „ Стоян Бъчваров “ във Варна ще се състои на 12 и 13 април. Това трябваше да стане на 12 март – датата, когато се навърши тъкмо един век от основаването на първия професионален спектакъл във Варна през 1921 година. Заради усложнената вирусна обстановка честването беше отсрочено с месец, до отпадането на противоепидемичните ограничавания.

Вековният празник ще бъде отпразнуван с премиера на спектакъла „ 100! ”, в който вземат участие всички артисти от трупата на театъра, а постановката е на режисьора Боян Иванов. Сценографията и костюмите са на Елица Георгиева, хореограф е Татяна Соколова, музикално оформление – S.U.S.F., видеомапинг – Тодор Тодоров, графичен дизайн – Славяна Иванова.

След премиерата на „ 100! “ на 12 април екипът ще приема поздравления за юбилея.

След представлението на „ 100! “ на 13 април ще бъдат връчени премиите „ Златна маска 2021 “, които се присъждат от Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “, а хорът на Варненската опера ще сервира на театралите своя привет по случай празника.

Театралното летоброене във Варна стартира на 12 март 1921 година с представлението „ Инстинктът “ от Анри Кистмекер – режисура на директор-режисьора Стоян Бъчваров, чието име носи в този момент Варненският трагичен спектакъл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР