Отлагането на европейското първенство по предложение на УЕФА заради пандемията

...
Отлагането на европейското първенство по предложение на УЕФА заради пандемията
Коментари Харесай

Финал на евротурнирите и първенствата до юни: какви промени прие УЕФА

Отлагането на европейското състезание по предложение на УЕФА поради пандемията от ковид COVID-19 в света, докара до промени в календара в европейския футбол. Те са признати единомислещо от всички 55 страни-членки, оповестиха от УЕФА.

Оптимистичната прогноза на УЕФА е националните шампионати е да завършат до края на месец юни.

" Всички страни-членки се сплотиха към предлагането на УЕФА локалните и интернационалните клубни шампионати да завършат до края на месец юни, като за задачата експертна група на централата работи по голям брой сюжети според от датите на възобновяване на футболните шампионати на континента. Оптимистичният сюжет, признат от водачите на европейския футбол, е локалните шампионати да приключат до 28 юни. Изключението са шампионатите с най-ниско класиране в УЕФА, които би трябвало да завършат до 21 юни.

Финалът на Шампионската лига е преместен за 27 юни. Истанбул е удостоверил готовността си да одобри събитието.

Мачовете бяха спряни до момента в който траят осминафиналите. Тепърва УЕФА, федерациите и клубовете ще заседават в какъв формат да бъде доиграна конкуренцията.

Финалът на Лига Европа е плануван за 24 юни.

" Всички промени, които приехме се базират на прогноза, че мачовете ще могат да стартират през април или май. Ситуацията е динамична ", сподели Александър Чеферин.

Президентът на УЕФА разяснява и реакцията на всички национални асоциации.

" Изключително съм впечатлен от реакцията на всички страни-членки, както и на останалите ни сътрудници от FIFA, ECA, EL и FIFPro. Доказахме, че задачата на футбола е с по-висока стойност от възможните доходи и облаги - и точно по тази причина Евро 2020 пред празни трибуни не съществуваше като план. В този сложен миг УЕФА и всички федерации подчертаха, че дружно сме по-силни. Това решение никога не е властническо, а е плод на взаимната работа на всички страни ", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Той добави, че е постигнал сделка с конфедерацията на Южна Америка за отсрочване на континенталния шампионат Копа Америка за 2021 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР