Откупеният портрет и ценните предмети на Александър I Батенберг ще

...
Откупеният портрет и ценните предмети на Александър I Батенберг ще
Коментари Харесай

Портретът и ценните предмети на Батенберг ще бъдат транспортирани у нас в петък

Откупеният портрет и скъпите предмети на Александър I Батенберг ще бъдат превозени в България в петък, в наличието на защита. Това разгласи пред медии пред министърът на културата Боил Банов след завръщането си от Виена, където взе участие в търг за неповторим портрет и скъпи предмети, принадлежали на княз Александър I Батенберг.

„ Предметите са още в аукционната къща. Днес ще бъдат заплатени, ще изпратим реставратор, с цел да се опаковат съществено и ще ги транспортираме до тук с защита, тъй като са ни значими. Вероятно в границите на петък ще се приберат”, изясни министър Банов.

Той означи, че цената на картината е 18 хиляди евро, а цената на всеки от трите подноси варира от 5 000 до 5 500 евро. Министър Банов акцентира, че не знае кои са били останалите участници в търга, тъй като огромна част от частните колекционери работят с подставени лица.

„ Има хора, които просто приказват по телефон. Тя е една доста комплицирана конюнктура, много забавна “, изясни той.

„ Аз бях вътре в търга, аз наддавах. Вероятно вътре са разбрали, само че ние обявихме и пуснахме слух, че имаме малко пари и ще се явяваме алегорично. Това беше задачата, с цел да не се подвига цената. Това си беше една сериозна конкуренция. Участват хора с много сериозен опит и един от главните проблеми при тези търгове е това, че когато се разгласи, че ще взе участие страна, цената може да се надигне в пъти над естественото “, добави министърът на културата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР