Откриването на нашето призвание, това за какво сме родени изисква

...
Откриването на нашето призвание, това за какво сме родени изисква
Коментари Харесай

Мария Падалски: Ценностите на човек стъпват на общочовешките ни нужди

Откриването на нашето предопределение, това защо сме родени изисква опит – да минеш през няколко разнообразни неща, които са ти забавни, които си учил, да се освободиш от разбиранията, които са пристигнали от околната среда, с цел да стигнеш до там да схванеш какво за теб е истински  важно и да начертаеш пътя оттова насетне. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “  Мария Падалски – сертифициран съветник в региона на трансформирането на организационната просвета към Barrett Values Center, сертифициран NLP Мастър Практик. 

Ценностите на човек стъпват на общочовешките му потребности, а главните потребности са шест. Една от тях е потребността от нещо непрекъснато и несъмнено, върху което да стъпим в работен или персонален аспект. Другите потребности са свързани с нуждата от многообразие, от нещо ново, към което да се стремим; нуждата от съгласуваност, принадлежност, това да бъдем значими, нуждата от развиване и от това да способстваме за нещо по-голямо от нас. " Това са непреходни неща, от които ние постоянно ще имаме потребност. За всеки един от нас обаче полезностите във времето, в израстването и съзряването ни се трансформират. Има няколко, които остават съществени и водещи, само че останалите, които имаме и по отношение на които се ориентираме и движим в живота, могат да се трансформират “, изясни Мария Падалски.  

Според нея е значимо младежите да схващат кои са полезностите им, какво ги движи и какъв вид организация ще бъде подобаваща за тях в професионален проект. " Когато отиваме на едно място, в действителност сами да разберем какво е скъпо за тази организация, на какъв вид просвета попадаме, ще можем ли да задоволяваме до някаква степен своите полезности в тази компания, тъй като съвсем е невероятно една компания да наложи на някого полезностите си. Този противоположен развой в 99% от случаите е несполучлив, тъй като полезностите не са нещо, което можем да наложим “, изясни Падалски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР