Откритото първенство на София по тенис може да се окаже

...
Откритото първенство на София по тенис може да се окаже
Коментари Харесай

Финалите на АТР ще чакат развръзката на "София Оупън"

Откритото състезание на София по тенис може да се окаже решаващо за установяване на участниците във Финалите на АТР в Лондон. Това оповестиха уредниците на единствения български шампионат във веригата на мъжката професионална асоциация (АТР) от родната тенис федерация (БФТ).

След тоталното разбъркване на календара през 2020 година поради световната пандемия от ковид " София Оупън " беше отсрочен от интервала 27 септември - 4 октомври за седмицата от 9 до 15 ноември. Това обаче сложи конкуренцията в " Арена Армеец ", който би трябвало да стартира таман на 15 ноември в зала " О2 Арина " в английската столица.

От БФТ разпространиха конкретизиране, че шампионатът в София в действителност ще се организира от 8 до 14 ноември, като финалът ще е в събота, а не в неделя. Така вероятно развръзката у нас може да има директно отношение към последните места в Лондон.

" Точките от шампионата в България ще бъдат зачетени за международната класация и за битката за място на Nitto ATP Finals в Лондон. Заключителният шампионат за сезона започва на 15 ноември, а Sofia Open 2020 може да се трансформира и в борба до последно за класиране на финалите на международния тур. Съкратеният сезон е и причина за оспорвана конкуренция за класиране за Лондон, според от резултатите на тенисистите през останалата част от календара на АТР ", написа в известието на БФТ.

Въпреки това на формалния уебсайт на професионалната асоциация ATPtour.com продължава да стои. " Сега " се свърза с управлението на БФТ, откъдето увериха, че следва техническата комисия на АТР " да направи разяснение и да актуализира регламента за класиране ".

Принципно, няма да е казус участниците в заключителния шампионат да бъдат доказани единствено 24 часа преди началото му. Това се случваше до 2013 година в това число, когато конкуренцията на играчите от Топ 8 в Лондон за финален път стартира единствено ден след финала на последния за годината " Мастърс " - в Париж. От 2014 година насам обаче непроменяемо има една седмица пауза сред класиката в зала " Берси " и Финалите на АТР в " О2 Арина ".

" След спирането на сезон 2020 поради пандемията от ковид, управлението на Sofia Open организира редица диалози с ATP Tour, с цел да се откри не просто метод, само че и подобаваща дата за провеждането на Sofia Open 2020 в името на почитателите на тениса в България, които показват огромен интерес и през годините основават изключителна атмосфера в " Арена Армеец ", наслаждавайки се онлайн на звезди на международния тенис ", написаха още от БФТ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР