Откритото първенство на Франция вече навлиза в своите заключителни етапи,

...
Откритото първенство на Франция вече навлиза в своите заключителни етапи,
Коментари Харесай

Първи 1/4-финали в Париж: Мегасблъсъкът Алкарас - Циципас; Джокович също в игра

Откритото състезание на Франция към този момент навлиза в своите заключителни стадии, а това предвещава голяма доза страсти и първокачествен тенис, възложен от най-хубавите състезатели в тазгодишното издание на конкуренцията. 

Програмата на първия по величина корт " Филип Шатрие " за вторник ще бъде открита от два четвъртфинални мача при дамите, първият от които ще опълчи една против друга международната №43 Каролина Мухова и една от огромните изненади в шампионата Анастасия Павлюченкова, завръщаща се в Тура, откакто пропусна по-голямата част от сезон 2022 поради травма в коляното.

Веднага след края на въпросния дуел пък ще можем да се насладим на борба сред две от тенисистките, намиращи се в най-хубава форма все още, а точно международната №2 Арина Сабаленка и Елина Свитолина, която победи на шампионата в Страсбург и е в серия от цели 9 следващи победи.

Дневната сесия пък ще бъде закрита от конфликта сред Новак Джокович и Карен Хачанов, които ще се изправят за 10-и път между тях. В досегашните им 9 дуела успеха е била на страната на сърбина в 8 от тях, а единственият триумф на съветския тенисист идва във финала на Мастърса в Париж през 2018-а година.

Без подозрение най-интригуващият дуел за деня е този сред Карлос Алкарас и миналогодишния финалист Стефанос Циципас, за които това ще бъде втори директен двубой за сегашния клей сезон. Припомняме, че двамата се изпарвиха един против различен на финала в Барселона, когато испанецът не остави шансове на своя конкурент и реализира повече от безапелационен триумф, увеличавайки преднината си на 4:0 победи в общия им баланс.

Програмата за Ден 10 в Париж:

Корт " Филип Шатрие " (начало 12:00 часа):

1. Каролина Мухова - Анастасия Павлюченкова

2. Елина Свитолина - Арина Сабаленка

3. Новак Джокович - Карен Хачанов

4. Карлос Алкарас - Стефанос Циципас (не преди 21:15 часа)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР