ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРОФ. НИКОЛАЙ ПЕТРОВ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО УВАЖАЕМИ

...
ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРОФ. НИКОЛАЙ ПЕТРОВ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО УВАЖАЕМИ
Коментари Харесай

Синдикат Образование с открито писмо до министъра на здравеопазването проф. Петров

ОТКРИТО ПИСМО

ДО

ПРОФ. НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

УВАЖАЕМИ ПРОФЕСОР ПЕТРОВ,

 Синдикат „ Образование “ с голямо безпокойствие Ви осведоми за катализиране на общественото напрежение във връзка на скандалната Наредба №4 от 24.10.2017г. за установяване на болесттите, които заплашват живота на децата и учениците, издадена от министъра на опазването на здравето, обнародван, Дъждовни води, бр. 86 от 01.11.2016 година

 Във връзка със създалата се обстановка през месец ноември в работната група, във формат представители на МОН, Министерство на здравеопазването и обществените сътрудници, се договорихме за смяна на член 5 от горецитираната разпоредба. С тази смяна не се накърнява престижа на българския преподавател и не се навяват намерения за корпоративни ползи на Министерство на здравеопазването. Вече осем месеца смяната в скандалната Наредба №4, заради незнайни аргументи, не се е случила. Нещо повече – даже няма препоръчан план за смяна в уеб страницата на Вашето министерство.

Уважаеми господин Министър,

 В рамките на отличния обществен разговор, който имаме с Министерство на образованието и науката, Ви молим да ускорите процедурата и навреме, в границите на седмица, да публикувате план за смяна във въпросната разпоредба на Вашия уебсайт. Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ надълбоко цени съдействието и партнирането с Министерство на здравеопазването и към този момент задържа желанието за искане на оставки и иницииране на митинги на училищен синдикални организации от доста български градове. Българските учители не знаят каква е повода за осем месеца съмнение на Министерство на здравеопазването. Става въпрос за смяна на две фрази в наредбата, които биха внесли успокоение в системата.

 Синдикат „ Образование “ изиска от МОН да уведоми шефовете на учебни заведения и детски градини да не прибързват с прегледите по Наредба №4, тъй като се чака съгласувана към този момент смяна. Крайно време е Министерство на здравеопазването да извърши уговорката, който пое на Отраслов съвет на МОН и Министерство на здравеопазването през 2016 година

 Уверявам Ви, че в случай че това не се случи в границите на месец, то през септември ще последва митинг на 92 хиляди учители и шефове.

Юлиян Петров, ръководител на Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Подкрепа “  

11.07.2017,гр. София

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР