Открити приемни за възможностите за финансиране от Европейските фондове проведе

...
Открити приемни за възможностите за финансиране от Европейските фондове проведе
Коментари Харесай

Стартира вторият за годината информационен цикъл на ОИЦ-Видин

Открити приемни за опциите за финансиране от Европейските фондове организира през днешния ден в Чупрене и Ружинци екипът на Областен информативен център-Видин (ОИЦ-Видин).

Въпросите за енергийното възобновяване, интервенциите в улици и поддръжката за уязвими групи, бяха измежду водещите от страна на посетителите на приемните.

Екипът на ОИЦ-Видин показа на евентуалните бенефициенти в детайли идната за отваряне подмярка 6.4.1 от ПРСР „ Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия ”. Производството на сила от възобновими енергийни източници за лично ползване, възможно по подмярката, ще е в поддръжка на бизнеса в по-малките общини, наред с вложенията в областта на производството и услугите.

Възможностите за енергийното възобновяване и на обществените и частни здания също провокира огромен интерес.

То бе разисквано с кметовете на Община Чупрене Анжело Добричов и Община Ружинци Александър Александров и чиновници в общинските администрации, които посетиха приемните.

Анжело Добричов съобщи че Община Чупрене е пред завършване на план за близо 3,5 милиона лв. по ПРСР за реорганизация на водопроводната мрежа в четири от селата на общината и демонстрира интерес към кандидатстване по отворената подмярка 7.2 - за улиците. Община Ружинци също демонстрира интерес към подмярка 7.2 – за енергийната успеваемост и улиците, заяви кметът Александър Александров.

Първата отворена процедура по Програма за развиване на човешките запаси 2021-2027 година „ Грижа в дома “ бе объсъдена, както с общински чиновници в двете общини, по този начин и с консуматори, които обявиха, че поддръжката за тях, планувана в процедурата - обществени и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, е от огромна значимост. Те сложиха въпроси и за продължаването на услугата „ Топъл обяд “, която е част и от новата стратегия „ Храни “ и още веднъж ще е ориентирана към най-уязвимите групи.

Вторият за годината информативен цикъл на ОИЦ-Видин продължава с открити приемни и в останалите общини от региона. Екипът на Областния информативен център е подготвил за посетителите на приемните осведомителни материали за опциите за финансиране от Европейските фондове. Информационни материали се оставят и в центровете за услуги и информация на всяка от посетените общини, с цел да може да доближат до по-голям кръг евентуални бенефициенти.

Областен информативен център–Видин е част от националната мрежа от 27 осведомителни центрове за разпространение на Eвропейските структурни и капиталови фондове, регламентирана от Закона за ръководство на средствата от Eвропейските структурни и капиталови фондове. Центърът действа в границите на план на община Видин, финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР