Открихме, че любовта от пръв поглед съществува - тя е

...
Открихме, че любовта от пръв поглед съществува - тя е
Коментари Харесай

Бисквитена торта с крем ала Наполеон

Открихме, че любовта от пръв взор съществува - тя е сочна и неповторимо вкусна композиция от бисквитена торта и Наполеон

Необходими Продукти

● бисквити - 2 пакета Закуска
● бисквити - 2 пакета Закуска какао

За крем Наполеон


● прясно мляко - 1 л
● масло - 125 г краве
● брашно - 7 с.л.
● захар - 1 ч.ч.
● яйца - 3 бр.
● ванилия - 2 пакетчета

за декорация


● шоколад
● плодове - по желание

Начин на подготвяне

Пригответе крема, като в касерола сложите 800 мл от млякото, поставете на котлона и загрейте. Прибавете ванилията, маслото и захарта и оставете да кипне.

Затоплете леко останалите 200 мл от млякото и при непрестанно разтрошаване прибавете яйцата и брашното, като внимавате да не се получат бучки.

Когато млякото заври, прибавете яйчената примес на доста тънка струйка и бъркайте непрекъснато и пламенно до втвърдяване и приемане на равен, бухнал крем.

Наредете тортата, като в правоъгълна тава сложите ред от белите бисквити, от горната страна залейте с няколко черпака от горещия крем, подравнете и сложете ред от какаовите бисквити, следва отново крем и по този начин процедирайте до края, като завършите с крем.

Поставете по този начин приготвената торта да се охлади и я завършете, като декорирате по желание с шоколад и плодове.

Бележка: Бисквитите нямат потребност от сиропиране, в случай че ги залеете с още горещия крем, в противоположен случай може ги сиропирайте със сок от компот.

Ако не разполагате с подобаваща правоглна тавичка, може да я наредите и в кръгла, като празните места запълните с разчупени бисквитки, както направих аз.:)

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР