Откриха вероятен предшественик на пицата върху фреска в Помпей. Рисунката

...
Откриха вероятен предшественик на пицата върху фреска в Помпей. Рисунката
Коментари Харесай

Това ли е предшественикът на пицата?

Откриха евентуален предходник на пицата върху фреска в Помпей. Рисунката е направена върху стена в античния римски град, който е бил опустошен при изригването на вулкана Везувий преди 2000 години.

Според археолози обаче рисунката надали изобразява тъкмо пица. Въпреки че Помпей е ситуиран в непосредствена непосредственост до Неапол – градът, считан за родния дом на известното италианско ядене, съставки като домати и моцарела не са били познати на античните.  

Според учените евентуално рисунката изобразява даровете, подготвяне за посрещане на посетители. Фреската е открита в атриум, ситуиран в непосредствена непосредственост до пекарна, което изяснява съществуването на плоска питка самун върху подноса с храна, предава NOVA.

В разположения на 23 километра югоизточно от Неапол Помпей са живеели към 13 000 души, които са били заровени под тонове лава и пепел при изригването на кратера през 79 година след Христа. Бедствието е било с интензитета на няколко нуклеарни бомби, показват учените, които напомнят че останките на града са били открити през 16 век.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР