Откриха пътуващата фотоизложба, посветена на 110-годишнината от създаването на българската

...
Откриха пътуващата фотоизложба, посветена на 110-годишнината от създаването на българската
Коментари Харесай

Откриха пътуваща изложба на ВВС

Откриха пътуващата фотоизложба, отдадена на 110-годишнината от основаването на българската бойна авиация в Шабла, оповестиха от Военновъздушни сили. 

Официално авиационната експозиция беше открита от заместник-командира на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев и кмета на град Шабла господин Мариян Жечев.

На събитието участваха командири на военни формирования от състава на Военновъздушни сили, военнослужещи, участващи в тактическото обучение с интернационално присъединяване „ Шабла - 2023 ” с пробни и взаимни бойни стрелби на формирования за противовъздушна защита (ПВО) от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили (ТУБС-„ Шабла-2023 “), ветерани, поданици и посетители на град Шабла.
Специално за тържествения мотив, Представителният духов оркестър на Военноморските сили извърши химна на Военновъздушните сили – „ Марш на българските орли-авиатори “, по стихове на Любомир Бобевски и музика на летеца Радул Милков.

Приятна изненада провокираха малчугани, облечени в авиационни униформи. Те зарадваха присъстващите със стихове за Родината и любовта към полета и небето.

Новост за град Шабла беше разкритото изнесено филателно гише, на което се предлагаха филателни издания: марки, пощенски пликове, открити пощенски карти с авиационна тема. Инженер Светослав Гочев, началник на Областна пощенска станция Добрич персонално участва на представянето.

Изложбата, която предоставяме на жителите и гостите на град Шабла съдържа 60 платна, отразяващи историята и съвремието на българските Военновъздушни сили. В тях са запечатани моменти от всекидневието на родовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна, и останалите родове войски от състава на Военновъздушни сили – зенитно-ракетни и радиотехнически.

Официалното показване на изложбата беше в гр. София на 4 октомври 2022 година на Моста на влюбените пред НДК. Изложбата гостува към този момент в градовете Пловдив, Ямбол и Стара Загора.
Жителите и гостите на град Шабла ще могат да прегледат и да се насладят на вдъхновяващите авиационни фрагменти до 10 юни.

Военновъздушни сили кани на изложбата от 12 юни 2023 година до 23 юни 2023 година и в град Добрич от 26 юни 2023 година до 07 юли 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР