Откриха мъртъв пилота на разбилия се днес учебен военен самолет

...
Откриха мъртъв пилота на разбилия се днес учебен военен самолет
Коментари Харесай

Гръцки военен пилот загина при летище Каламата

Откриха мъртъв водача на разрушилия се през днешния ден образователен боен аероплан край гръцкия град Каламата, Южен Пелопонес. Информацията е на гръцката национална телевизия ЕРТ. В двуместен аероплан Т-2 „ Бакай “ (Т-2 Buckeye) на гръцките военновъздушни сили (ВВС) е имало единствено един човек. Починалият мъж е бил 41-годишен майор на Военновъздушни сили.

Предполага се, че повода за злополуката наоколо до летище Каламата е детонация и че майорът не е съумял да отвори в точния момент парашута си. Двуместният аероплан е изхвърчал от 120-то образователно авиокрило на гръцките Военновъздушни сили в региона на градчето Месини, близо до мястото, където е паднал.  

Т-2 „ Бакай “ е единственият образователен аероплан на гръцките Военновъздушни сили. Той се употребява от учащите се в Академията на гръцките военновъздушни сили и може да придвижва над звук и половина муниции като картечници и ракети. Може да се употребява за тренировки с бойно снаряжение, само че при нужда може да се употребява и в бойни дейности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР