Откриха градска железница, свързваща новото влаково трасе по линията Казичене

...
Откриха градска железница, свързваща новото влаково трасе по линията Казичене
Коментари Харесай

Градска железница свързва Казичене с Банкя

Откриха градска железница, свързваща новото влаково трасе по линията Казичене – Банкя. Първата мотриса потегли през днешния ден в 12:05 ч. и стигна до крайната си точка за час и 10 минути.
 Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев
„ Идеята е да създадем нова градска железница, която да свързва кварталите на София. В следствие концепцията ни е да се свързва Перник със София. Това е освен различен, а допълващ превоз, концепцията е да се образува една нова услуга, която да е от изгода на жителите отвън града ”, сподели пред БТВ Цанко Симеонов, Градски превоз и инфраструктура.

Мотрисите ще пресичат града, без да се постанова пасажерите да се прекачват на Централна гара, с цел да стигнат, да вземем за пример, от Божурище до Подуене и назад. Подобен маршрут е имало през 80-те години на предишния век.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР