Открих своята мисия в историите, които разказвам, за да допринеса

...
Открих своята мисия в историите, които разказвам, за да допринеса
Коментари Харесай

Иво Иванов: С историите, които разказвам, искам да допринеса за един по-добър свят

Открих своята задача в историите, които описвам, с цел да допринеса с нещо за един по-добър свят. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ писателят и публицист Иво Иванов. " В даден миг от живота си човек си дава сметка, че е натрупал някакви познания, някаква мъдрост, може би опит, прекарвания. И тогава идва въпросът: какво да направя с тези запаси? И за мен отговорът на този въпрос беше: би трябвало да ги опиша всички тези истории, и да се опитам да ги пратя на хора, които биха имали потребност от тях, които биха намерили изгода в поуките от историите, от техните герои, биха ги употребявали в миг, в който биха имали потребност от помощ. Това беше причина № 1 “, описа Иванов.

" В последните години имаме много мотиви за терзания в световен аспект. Виждаме зараждането на нови диктатури, на все по-разделени общества, живеем от ден на ден в биполярна конюнктура, в която няма нищо сред двата полюса. И аз почнах да мисля върху тези проблеми в последните години и да си задавам въпроси какъв е изводът от тази обстановка, и дали не сме на път да повторим най-драстичните си неточности като човечество. Отговорите ми се сдържат в описа от последната ми книга " Понякога би трябвало да се отдалечиш “ – същинската задача на този роман е да ни насочи към неправдоподобната сага на вярата, на вярата в човешкото начало, “ показа още писателят.

" В началото на ХХ век бедността, войните, фанатизмът, гладът, диктатурите, премеждия са били всекидневие за цялото човечество. По положителното начало постоянно се е стреляло. Така е от момента, в който сме разкрили, че сме способни на религия в положителното начало. Понякога тази религия е ранявана, от време на време е падала, от време на време е страдала, патроните обаче непроменяемо са отскачали от гърдите й, и тя се е изправяла непоразена и сияеща. И по тази причина може би би трябвало да се отдалечим и да се замислим къде се намираме сега. Аз имам вяра, че стремежът към звездите, разбирателството, въображението, научно-техническият напредък, желанието за хармонично общуване ще надделеят над тези затихващи викове на нашето тъмно минало. Вярвам, че ще поемем в вярната посока, “ сподели още Иво Иванов.

" Всички хора имаме общ знаменател – всеки човек има обвивка и вътрешност. Според мен под обвивката сърцевината ни сплотява като хора. Аз се пробвам да оказа помощ на хората да станат по-силни. Хората имат потребност от вяра, от светлина. И може би по тази причина сме се разкрили един различен. Не моите читатели са разкрили мен, аз съм разкрил тях, и съм им толкоз признателен и благополучен, че те съществуват и ме осмислят, “ показа още писателят и публицист Иво Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР