Отклонения от стандартите за качество на крайбрежни морски води бяха

...
Отклонения от стандартите за качество на крайбрежни морски води бяха
Коментари Харесай

Отчетоха замърсяване в района на Шокаровия канал във Варна

Отклонения от стандартите за качество на крайбрежни морски води бяха регистрирани при експресни замервания в региона на Шокъровия канал във Варна, съобщи Морето.нет.

В пробонабирането взе участие и министърът на околната среда и водите Петър Димитров. То бе осъществено от Регионалната лаборатория - Варна към Изпълнителна агенция по околна среда в границите на двудневната инспекция за качеството на морските води при започване на летния сезон.

След разбор на резултатите от замерванията ще стане ясно дали има нови противозаконни зауствания, които водят нечисти води в Шокъровия канал. В подобен случай ще бъдат дадени наставления на Община Варна за прекратяване на замърсяването в канала.

С оглед намиране на дълготрайно решение министър Димитров се е срещнал и с плана за дълбоководно заустване на водите от Шокъровия канал, и с разновидността нечистите води да отиват в централната канализация.

Експерти от БДЧР и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна не престават осъществяването на инспекции за противозаконни зауствания на отпадъчни води по Черноморското крайбрежие, в това число по протежението на Шокъровия канал, по плажната линия в региона. Резултатите от проучванията се чакат до няколко дни.

Припомняме, инспекцията на Министерство на околната среда и водите за качество на крайбрежните морски води стартира през вчерашния ден взаимно с представители на министерствата на туризма и на опазването на здравето и продължава и през днешния ден, като е планувано да бъде направено пробонабиране от общо 20 пункта.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР