Отказът за приемането ни в Шенген означава нелоялна конкуренция за

...
Отказът за приемането ни в Шенген означава нелоялна конкуренция за
Коментари Харесай

Васил Велев: Отказът за Шенген означава нелоялна конкуренция и оскъпяване за бизнеса ни

Отказът за приемането ни в Шенген значи нелоялна конкуренция за разнообразни браншове и ще оскъпи българския бизнес. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” ръководителят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„ Членството на България в еврозоната, Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и раз са национална идея и огромен приоритет, към който би трябвало да се сплоти обществото. Готовността ни за Шенген беше доказана от способените европейски институции – освен това на изключителни инспекции. Екологичен потенциал и Европейска комисия приканиха за нашето участие ”, съобщи Велев.

По думите му сме очевидци на една „ политическа корупция ”, на решение на вътрешни проблеми за сметка на развиването на един народ и на една страна. „ България би трябвало да употребява всички вероятни лостове и канали за въздействие. Можем да бойкотираме техните артикули, можем да не купуваме горива в техните бензиностанции. Можем да не изпращаме децата си в нидерландските университети ”, уточни той.

И добави: ”Можем да осуетим нидерландски начинания, когато не е оскърбен българският интерес. Ние молим към това обществото да се сплоти към тези цели и партиите да спрат да се замерят с обвинявания кой е отговорен за случилото се. Това, че не сме в Шенген, за бизнеса значи нелоялна конкуренция за разнообразни браншове. Поставени сме при разнообразни условия и това в допълнение оскъпява и затруднява българския бизнес “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР