Отказът да се плаща за руски газ в рубли ще

...
Отказът да се плаща за руски газ в рубли ще
Коментари Харесай

Русия заплаши да спре да доставя природен газ за страните от Г-7



Отказът да се заплаща за съветски газ в рубли ще докара до " преустановяване на доставките ", съобщи за РИА Новости заместник-председателят на комисията по икономическа политика на Съвета на Руската федерация Иван Абрамов.

Коментарът му последва решение на страните от Г-7 по-рано през днешния ден да не се съгласят да заплащат с рубли за вноса на съветска сила.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че страните от " неприятелския " лист на Москва ще би трябвало да купуват газ с рубли, което беше отхвърлено от редица публични европейски представители.

По-рано през днешния ден пък стана ясно, че съветският президент Владимир Путин чака до 31 март отчет от Кабинета на министрите, Централната банка на Русия и компанията " Газпром " за смяна на валутата на заплащане в рубли за доставки на съветски газ за така наречен " вражески " страни.

Малко по-рано в понеделник немският министър на стопанската система Роберт Хабек разгласи, че Групата на седемте (Г-7) е взела решение да отхвърли настояването на съветското държавно управление да стартира да заплаща в рубли за доставките на сила от Русия.

Г-7 упорства Русия да почита постигнатите по-рано енергийни контракти със западните страни, добави Хабек, като означи, че Германия е подготвена за вероятно прекъсване на съветския енергиен експорт. Русия е обезсърчителен снабдител на сила, настоя Хабек.

" Всички финансови министри от Г-7 се съгласиха изцяло, че това ще бъде едностранен акт и очевидно нарушаване на съществуващите контракти “, сподели министърът пред кореспонденти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР