Откъс от книгата Как мисли детето?, от Книгомания. Дай ми

...
Откъс от книгата Как мисли детето?, от Книгомания. Дай ми
Коментари Харесай

Как да откъснем детето от телефона?

Откъс от книгата " Как мисли детето? ", от Книгомания.
Дай ми телефона!
С цветния си екран телефонът очарова детето, по тази причина е разбираемо за какво ви се прищява да му го дадете, когато е раздразнително или отегчено. За развиването на познавателните и обществените му умения обаче е добре от ранна възраст да ограничавате времето пред екрана.

Сценарий I:  Докато чакате да ви сервират в сладкарницата, детето пита дали може да си поиграе на телефона.
Детето споделя: Дай ми телефона!
Независимо дали сега употребявате телефона, детето е забелязало, че възрастните се вглъбяват постоянно в екрана, и желае да е като вас. За него телефонът е най-страхотната високотехнологична играчка. Позволяват ли му да си играе с него, последователно ще стартира да го възприема като неотменна част от всяко развлечение.
Вероятно си мислите: Телефонът ще ангажира вниманието му, до момента в който ни сервират храната. Откажа ли, ще предизвикам нервозен изблик.
Изкушавате се да отстъпите, вместо да се справяте с пристъпи на неспокойствие. Блазни ви вероятно мисълта да си осигурите време за себе си или мислите, че просветителните приложения са потребни. Дадете ли телефона обаче, му казвате, че джаджите са по-интересни от хората, и драговолно му предоставяте сурогат на вашето време и внимание.
Какво си мисли детето: „ Забавно е да си играя с телефона на баща. Харесва ми. “
 Различни поведенчески прояви от развиването на детето Различни поведенчески прояви от развиването на детето
Съветите на Танит Кери и доктор Ангард Ръдкин, събрани в книгата им " Как мисли детето? " повеляват да позволявате на децата да пробват и гр...
Ярките цветове и изображенията, откликващи на леко плъзване с пръст, включват нервните пътища на удоволствието в мозъка на детето. Незабавната противоположна връзка е причина то да избира да се занимава с телефона, вмести да играе и да поддържа връзка в действителния свят.

КАК ДА ОТКЛИКНЕМ
В момента…
1.  Дръжте телефона отвън полезрението.  Давайте образец за здравословно прилагане на телефона и в наличието на детето свеждайте до най-малко инспекциите на обществените мрежи и телефонните диалози. Мозъкът на детето към момента е приспособен да учи най-добре от взаимоотношение лице в лице.
 Как мисли детето? - Наръчник за родители на деца от 2 до 7 години дава най-хубавите решения на основни обстановки " Как мисли детето? " - Наръчник за родители на деца от 2 до 7 години дава най-хубавите решения на основни обстановки
Да бъдеш родител е едно от най-предизвикателните, приятни, сложни, занимателни и невероятни преживявания, които разделят живота на преди дет...
2.  Казвайте „ не “.  Покажете ясно, че телефонът ви не се предлага свободно. Макар да успокоява като че ли чудодейно раздразнителни деца, слагането на ясни граници за потребление на екрана е верният път.
3.  Бъдете в сегашното. Детето ви е в интервал незабележително когнитивно развиване. Покажете му какъв брой доста неща за наблюдаване и разискване има в близост. Заместете самотното взиране в екрана с диалози, игри за двама и изобразяване – значими занимания за практикуване на говорните и двигателните му умения.
В дълготраен план…
Не позволявайте телефонът да се трансформира в играчка Връчвате ли му телефона постоянно когато се отегчи, детето няма да се научи да разчита на своите качества – да употребява въображението си и любознателно да учи околния свят.
Не вярвайте, че детето поумнява с помощта на телефона. Няма данни телефонните приложения да насърчават познавателните качества на децата на тази възраст. Много проучвания обаче демонстрират, че незадоволителното другарство с възрастните забавя усвояването на говорните и обществените умения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР