Откакто започна руската инвазия в Украйна, германски политици от целия

...
Откакто започна руската инвазия в Украйна, германски политици от целия
Коментари Харесай

Германски политици настояват Шрьодер да бъде санкциониран заради връзките си с Путин

Откакто стартира съветската инвазия в Украйна, немски политици от целия политически набор упорстват да бъдат наложени наказания на някогашния канцлер Герхард Шрьодер поради околните му връзки с съветския президент Владимир Путин, съобщи ДПА.

Шрьодер, който беше канцлер на Германия от 1998 до 2005 година, оглавява надзорния съвет на съветския държавен енергиен колос „ Роснефт “ и е ръководител на комитета на акционерите на газопроводната компания " Северен поток ". При нахлуването на Русия в Украйна той не насочи никакви рецензии против Путин, отбелязва ДПА. 

Мориц Корнер, водещ член на Свободната демократическа партия, съобщи през днешния ден пред в. „ Ханделсблат “, че Шрьодер е измежду хората, които извличат изгоди от Путин, и че някогашният канцлер е най-важният човек на съветския президент в Германия, написа Българска телеграфна агенция. 

Родерих Кийзеветер, някогашен политически специалист от Християндемократическия съюз, също прикани за наказания.

„ Фактът, че Шрьодер към момента не се дистанцира от Путин и Русия, единствено акцентира какъв брой мощно обслужва ползите им “, сподели той.

Рейнхард Бутикофер от „ Зелените “ прикани за наказания против Шрьодер и против други някогашни европейски политици, „ които са се продали на Владимир Путин “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР