Откакто свят светува, човекът все робува на някакви обществени норми,

...
Откакто свят светува, човекът все робува на някакви обществени норми,
Коментари Харесай

11 неща, от които трябва да спрете да се срамувате сега

Откакто свят светува, индивидът все робува на някакви публични правила, стандарти, стандарти, които са възприети за верни. Всичко отвън тях се възприема като отклоняване от нормата. На индивида се лепва етикет „ друг “, „ чудноват “, „ периферен “, „ маргинален “ или нещо по-лошо. Важно е да съблюдаваме общите закони на живот, откакто сме част от едно общество, само че когато не вредим на никого, е по-важно да следваме своя път, своя избор, повика на сърцето си и да не се отхвърляме от това, което ни прави щастливи.

Затова спрете да се срамувате от тези неща:

 

1. От произхода си.

Дали сте родени на село, дали родителите ви са небогати – всичко това не би трябвало да има никакво значение, в случай че вие самите не му придадете такова. Ако сте надградили основата, която родителите ви са ви дали, това е единствено мотив за горделивост.

2. От предишното си.

Всеки има своите неточности в предишното. Никой не се е родил теоретичен или съвършен. Ако не можете да се примирите с предишното си и да го обикнете, малко евентуално е да градите почтено бъдеще.

3. От избора си на кариера.

Човек е податлив да се хвали със заплатата си и това някак си дефинира престижа на работата. Всъщност един музикант получава съвсем минимална заплата, само че не е ли изкуството едно от чудесата на света? Никога не се срамувайте от специалността си. Ако вършиме това, което ви носи наслада и задоволство, значи сте щастливци.

4. Неспособност да извършите нещо.

Със сигурност някой в миналото ви се е подиграл за нещо, което не сте могли да извършите. Почти всеки има такива мемоари още от учебно заведение. Това в действителност приказва неприятно за индивида с подигравките, а не за вас. Ако сте сбъркали и сте се научили, добре. Ако сте сбъркали и откакто сте се научили, сте посочили и на различен, още по-добре. Ако страдате от физическо увреждане или просто сте неспособни да извършите нещо, това просто значи, че мощните ви страни са другаде.

5. От избора си на сътрудник.

Разбира се, че е значимо мнението на родителите и на най-близките ви, само че в действителност те не всеки път са прави. Понякога, когато сме влюбени и ни е „ блъснала сляпата неделя “, не виждаме доста издайнически признаци, че индивидът не е за нас. Но и противоположното важи с цялостна мощ. Затова, в случай че индивидът се държи добре с вас, грижлив е, непрекъснат и сериозен е във връзката ви и най-много вие се харесвате такива, каквито сте в неговата компания, не слушайте какво споделят другите.

6. От избора си на другари.

Случва се фамилията да не утвърждава приятелите ни, тъй като считат, че не са задоволително положителни за нас. Ако чувствате, че приятелите ви са откровени и доброжелателни и ви обичат от сърце, нищо друго няма значение. Може единствено да се радвате, че имате в живота си хора, които ги е грижа за вас и които са почтени и открити в отношението си към вас.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР