Откакто пътят ни към ЕС беше неправилно блокиран, през последните

...
Откакто пътят ни към ЕС беше неправилно блокиран, през последните
Коментари Харесай

Пендаровски: Не е нужно да бързаме в преговорите с България

Откакто пътят ни към Европейски Съюз беше погрешно блокиран, през последните две години, като се изключи че бяхме разочаровани, бяхме захласнати от това да имаме зелена светлина за започване на договаряния в Брюксел. Европейски Съюз е най-хубавият вид за нас и най-искрено очаквам деня, в който ще стартираме договарянията, и още повече деня, в който ще ги приключим. Но в сегашния подтекст, с нашите червени линии, не трябва да бъдем закрепени в това какъв брой време ще отнеме на другите, с цел да схванат истината за нас. Трябва да се ангажираме с възстановяване на качеството на живот на нашите жители. Бързането не постоянно е най-хубавият съдружник, сподели Пендаровски.

От началото на българската обсада до в този момент упорствам за деликатен и премислен метод в договарянията, тъй като се касае за въпроси от най-голям народен интерес, а когато става дума за толкоз значими неща бързането не е постоянно е най-хубавият съдружник, сподели Пендаровски.

" През предходната година нашият източен комшия имаше поредност от избори и без значение, че отчитаме страстите, свързани с тях, загрижени сме, че чухме и изразителност, която надвишава всичко, което чухме до в този момент, обвързвано с нашата история, език и еднаквост. Например, че организираме систематична дебългаризация, което е съществено обвиняване и няма нищо общо с действителността. Невъзможно е посланиците на 30 страни в Скопие, 16 от които в страни членки на Европейски Съюз, да не уведомят за дебългаризиране, нещо, което би било еднакво на геноцид ", съобщи Пендаровски.

Отскоро там има ново държавно управление и президент с нов мандат, които изпращат различнии сигнали, с част от тях съм изцяло склонен. Например акцентът да се придвижи от предишното, към действителността и вместо за етническите усеща на хората опреди 10 века, да приказваме за бъдещето, за енергийната и инфраструктурната съгласуваност, за кулоар 8, който в никакъв случай не стана конкурентен на кулоар 10, за сметка и на българските и на македонските национални ползи.

Нямаме алтернатива, че бъдещето ни няма опция отвън европейската интеграция и тя си има цена, само че в случай че цената за участие в Европейски Съюз е отвод от идентичността ни, не виждам политик у нас, който ще желае да продаде своя народ за такива европейска интеграция, сподели Пендаровски.

" Нашите жители могат да бъдат спокойни, в случай че блокадата на европейската интеграция на Македония продължи, няма опасност за вътрешната сигурност в страната. Възможно е и нещо друго, демократична назадничавост и форми на властническо ръководство на обособена персона или партия, само че отговорността за това няма да бъде на жителите, а на нас, политиците ", сподели още той Пендаровски.

По мотив оставката на премиера Зоран Заев Пендаровски сподели, че това е акт, който би трябвало да бъде приветстван, тъй като рядко се среща в актуалните демокрации, още повече, че той се отдръпва, до момента в който партията му е на власт.

Президентът Пендаровски предизвести да се внимава с привличането на задгранични вложения и настоя всички известия за огромни задгранични вложения да се ревизират от позиция на сигурността, колкото и примамливи да наподобяват на пръв взор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР