Откакто Ола Калениус пое поста главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz

...
Откакто Ола Калениус пое поста главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz
Коментари Харесай

Мерцедес спира 19 от 33 -те си модификации

Откакто Ола Калениус пое поста основен изпълнителен шеф на Mercedes-Benz през 2019 година, шведът се занимава с спиране и орязване на структурата и моделното портфолио на компанията. Изданието Car and Driver оповестява, че следва да бъде осъществено още едно всеобщо изтребване. След като журналистът Георг Качер беседва с мениджъри на Mercedes в две съществени местоположения в Германия, той написа:

  " Въз основа на това, което видяхме, от 33-те вида каросерии, които Mercedes предлага сега сред Европа и Съединени американски щати, единствено 14 ще оцелеят. " Както постоянно се случва при тези усъвършенствания за увеличение на пазарния дял, възвръщаемостта на вложенията и изразяването на марката, бойците на първа линия, които биват покосени първи, са купетата, кабриолетите и комбитата. Един от мениджърите споделя на Качър: " В последна сметка просто не се нуждаем от комбита [вагони] или от едва представящи се оферти с две порти, с цел да увеличим размерите. "

Знаехме, че A-класата е изпепелена, а квартетът купе и кабриолет на C-класата и E-класата ще се трансформира в два автомобила - купе и кабриолет на CLE-класата. CLS-класата е на смъртна присъда от три години и ще бъде убита през 2024 година AMG GT 4-Door е на пазара по-малко от пет години и явно ще последва CLS в забвение през 2024 или 2025 година
 width=
 През 2026 година ще се появи нов модел с 4 порти, задвижван от батерия вместо от огромен хибриден V8, съпроводен от електрическо купе AMG GT с батерия, както и от малко по-просторен AMG SL във разновидности Mercedes-Benz и Mercedes-Maybach. Mercedes сподели най-новия GLC предишното лято, а преди няколко дни - най-новия GLE. Те ще получат нови генерации единствено като същински кросоувъри с четири порти, защото купетата им няма да преминат към новия модел.

А Европа може да се сбогува с комбито на C-класата през 2028 година и с комбито на E-класата през 2030 година Следващото потомство на CLA-класата ще премине на батерийно задвижване през 2025 година и ще предложи последния shooting brake в гамата. Възможно е още две цели продуктови гами измежду B-класата, GLA-класата и GLB-класата да бъдат отстранени.

 Единствените нишови модели, които марката ще толерира, са тези, които носят големи доходи, по този начин нареченият " Top-End ", като Maybach и лимитираните серии Mythos. Традиционните модели на Mercedes, наречени " Core Luxury ", ще се концентрират върху първокласното улеснение за пасажерите в автомобила и отвън него с функционалности като по-големи акумулатори, по-бързи благоприятни условия за зареждане и по-дълъг пробег. Качер споделя, че са му споделили:

  " Най-съществените детайли на устойчивите модерни първокласни коли са пространството и времето... Това е нашият приоритет номер 1 - не още един фешън жанр на каросерията, модел, който работи единствено в Европа, или финален опит в обречен на смърт сегмент.

   width=

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР