Откакто най-висшият съд на нацията прекрати правата на аборти преди

...
Откакто най-висшият съд на нацията прекрати правата на аборти преди
Коментари Харесай

Някои щатски забрани на абортите предизвикват объркване и не е сигурно дали законодателите ще ги изяснят

Откакто най-висшият съд на нацията приключи правата на аборти преди повече от година, неразбираемо дефинираните забрани, въведени в някои следени от републиканците щати, провокираха неразбиране по какъв начин би трябвало да се ползват изключенията.

Поддръжниците популяризират тези изключения, сложени в законите, ограничаващи абортите, като задоволителни, с цел да защитят живота на дамата. И въпреки всичко неведнъж, когато се ползват в сърцераздирателни обстановки, резултатите са доста по-мрачни.

„ Имаме черно-бели закони за нещо, което съвсем постоянно е с голям брой нюанси на сивото “, сподели Кейтлин Каш, една от 20-те Жени от Тексас, отрекли аборт, които съдят щата, търсейки разяснение на законите - едно от дребното сходни каузи, които се водят в цялата страна.

Щатските законодатели там и другаде са изправени пред възходящ напън да отговорят на тези въпроси, като променят закони на законодателни сесии, които стартират в множеството щати идващия месец. Но не е несъмнено по какъв начин – или дали – ще го създадат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР