Откакто Международната космическа станция (МКС) е изстреляна преди повече от

...
Откакто Международната космическа станция (МКС) е изстреляна преди повече от
Коментари Харесай

НАСА планира да разбие Международната космическа станция в океана през 2031 г.

Откакто Международната галактическа станция (МКС) е изстреляна преди повече от две десетилетия, тя приема над 200 астронавти и подкрепя безчет научни открития. Сега обаче застаряващият галактически транспортен съд наближава своето пенсиониране и сходно на други сходни изведени от употреба машини, НАСА ще го разбие в едно особено място в Тихия океан с следено кацане, планувано за 2031 година, съгласно неотдавна оповестени детайлности от организацията.

 ISS emblem

Станцията, която обикаля на 420 километра над Земята, през годините е служила като научна лаборатория в космоса за астронавти от 19 разнообразни страни. Тя е съединена на секции, започвайки с съветска ракета, с която се изстрелва първата част през 1998 година Две години и няколко добавки по-късно станцията е подготвена за първите си астронавти, които идват на 2 ноември 2000 година До 2011 година галактическият транспортен съд към този момент разполага с пет спални, две бани, фитнес зала и големи слънчеви панели за хващане на сила от слънцето.

За да излезе от орбитата си, ще извърши маневри, които ще обезпечат „ безвредното й нахлуване в атмосферата “, съгласно изказването на НАСА. След това станцията с дължина на футболното игрище ще се разбие в Земята в Пойнт Немо, място в Тихия океан, което през днешния ден е наречено „ Гробището на галактическите кораби “. Поинт Немо е на към 5000 километра от източното крайбрежие на Нова Зеландия и на 3500 километра северно от Антарктида и е открита като бунище за галактически отпадък от десетилетия. Смята се, че Съединените щати, Русия, Япония и европейските галактически организации са потопили повече от 250 галактически парчета на мястото от 1971 година насам, оповестява Кейти Хънт за CNN.

Докато МКС не срещне своя край във водата след 9 години, организацията възнамерява да се възползва оптимално от нея, в това число за осъществяване на проучвания, усилване на интернационалното съдействие и подкрепяне на частната промишленост за галактически полети да набере по-голяма скорост, съгласно Майк Уол от Scientific American.

„ Международната галактическа станция навлиза в третото си и най-продуктивно десетилетие като новаторска научна платформа в микрогравитацията “, споделя Робин Гейтнс, шеф на МКС в централата на НАСА. „ Очакваме с неспокойствие да увеличим оптимално изгодите от галактическата станция до 2030 година, като в същото време планираме преход към галактически дестинации от частния бранш, които следва да се осъществят. “

След това НАСА търси частни компании, които да оказват помощ за поддържането на МКС и построяването на бъдещи станции. Базираната в Хюстън компания Axiom Space се съгласи да прикачи частно издигнат модул към станцията незабавно след 2024 година През декември предходната година НАСА даде общо 415 милиона $ на Blue Origin, Nanoracks и Northrop Grumman за създаване на лични галактически станции, съгласно Дженифър Хасан и Кристиан Девънпорт за Washington Post. НАСА възнамерява да работи като клиент, като заплаща, с цел да изпрати свои лични астронавти да употребяват частни галактически постове.

„ Частният бранш е механически и финансово в положение да създава и ръководи такива дестинации в ниската орбита на Земята благодарение на НАСА “, споделя Фил Макалистър, шеф на комерсиалните пространства в централата на НАСА, в известие за пресата. „ Очакваме с неспокойствие да споделим научените уроци и оперативния опит с частния бранш, с цел да им помогнем да разработят безвредни, надеждни и рентабилни галактически станции. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР