Отхвърлянето от британския парламент на предложената от Тереза Мей сделка

...
Отхвърлянето от британския парламент на предложената от Тереза Мей сделка
Коментари Харесай

Реакциите в Европа след гласуването в британския парламент

Отхвърлянето от английския парламент на препоръчаната от Тереза Мей договорка за Брекзит ускорява вероятността за безреден Брекзит , обявиха Европейската комисия (ЕК) и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.
 
Европейският съюз е подготвен да разиска отсрочване на датата за Брекзит , в случай че Англия внесе стимулирано искане за това, сподели говорителката на Европейска комисия Мина Андреева, представена от Агенция Франс Прес. Евентуално отсрочване ще бъде преценявано според от причините на Лондон и на поискания период за него, добави говорителката. Тя подсети, че решение по този въпрос би трябвало да бъде взето единомислещо от останалите 27 страни в Европейски Съюз.
 
Европейска комисия и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск подчертаха, че би трябвало да се ускори подготовката за излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение, " с цел да сме подготвени за подобен сюжет ", показва АП. „ Ако има обосновано искане от Англия за удължение на Брекзит, 27-те държави-членки на Европейски Съюз ще бъдат подготвени да го прегледат и да решат единомислещо “, съобщи и представител на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер , представен от Агенция Франс Прес.

Второто отменяне на договорката за Брекзит от английската Камара на общините доста усили риска от излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз без съглашение. Това сподели представител на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск . " Съжаляваме за изхода от гласуването ", сподели представителят. " От страна на Европейски Съюз, направихме всичко допустимо да реализираме съглашение. Трудно може да се направи освен това ", добави той.

Европейският договарящ за Брекзит Мишел Барние съобщи, че Обединеното кралство би трябвало да откри единствено решение за излизане от " задънената улица на Брекзит " и изключи разновидността Европейски Съюз да постави още старания, с цел да помогне на британците, съобщи Ройтерс.-->
 ThinkStock/Getty Images
Барние посочи, че Европейски Съюз е направил всичко, което е могъл, с цел да постигането на такова съглашение, което да бъде признато в английския парламент. Той сподели, че подготовката за вид на излизане без договорка е по-важна от по всяко време било до момента.

" Решение на безизходицата може да бъде открито единствено в Лондон ", съобщи френското президентство , откакто английският парламент отхвърли постигнатата от Тереза Мей договорка с Европейски Съюз за Брекзит.

До избраната дата за Брекзит - 29 март, остават 17 дни, припомня Агенция Франс Прес. " Франция съжалява за гласуването довечера ", се споделя в декларация на Елисейския замък, представена от Агенция Франс Прес. Париж не би могъл " никога да одобри отсрочване на датата за Брекзит без различна и надеждна тактика на Обединеното кралство ", се акцентира в декларацията.

Всякакво искане на английското държавно управление за отсрочване на Брекзит би трябвало да бъде подкрепено с " надеждно и безапелационно съображение ", съобщи холандският министър председател Марк Рюте , представен от Ройтерс.

" Ако Обединеното кралство внесе рационално искане за удължение на периода, чакам то да бъде надеждно и безапелационно обосновано ", написа Рюте в Twitter откакто английският парламент отхвърли за повторно довечера с огромно болшинство постигнатото от английската министър-председателка Тереза Мей съглашение с Европейски Съюз за излизане от съюза.
 
I regret the outcome of tonight's. It is disappointing that the UK government has been unable to ensure a majority for the Withdrawal Agreement agreed by both parties in November, even after multiple additional assurances from the EU. A solution must come from London.
— Mark Rutte (@MinPres)

Британският парламент евентуално ще гласоподава в четвъртък дали Лондон да изиска отсрочване на излизането от Европейски Съюз. Евентуално отсрочване би трябвало да бъде утвърдено от останалите 27 страни в съюза, припомня Ройтерс.

Снощи английският министър председател Тереза Мей загуби основен втори избор по съглашението за Брекзит , което подписа с Брюксел, заяви ДПА.
 БГНЕС
Това е огромно проваляне за проекта й за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС) на 29 март. Тя контракти този текст от близо 600 страници след дълги месеци договаряния и отхвърлянето му слага въпроса за оцеляването й отпред на държавното управление, означи Агенция Франс Прес. Споразумението обаче беше отхвърлено с болшинство от 149 гласа. В негова поддръжка гласоподаваха 242 депутати, а срещу него - 391. Камарата на общините на английския парламент отхвърли текста с огромно болшинство и на 15 януари.
 

Депутатите ще гласоподават в сряда дали Англия да излезе от Европейски Съюз без договорка - сюжет, от който изключително се боят икономическите среди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР