Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като

...
Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Отхлабването на мерките е опасно, нищо не е отминало


Отхлабването на ограниченията е доста рисково, свободата я тълкуваме като разпасаност. Нищо не е отминало. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия проф. Генчо Начев, шеф на болница " Св. Екатерина " в София.

По думите му лечебните заведения, които интензивно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови интервенции през миналите месеци, пък ще получат 85% от междинната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, сподели проф. Начев.

Той разяснява и отбраната на личния състав на лечебните заведения. По думите му тя не се показва единствено в защитните дрехи, само че и в вярното образование за това по какъв начин тези защитни средства се слагат и се смъкват. Защото при погрешно боравене с тези защитни дрехи рискът от зараза е доста висок. Нищо от повърхността им не би трябвало да влиза в досег с кожата, когато те се смъкват, акцентира професорът.

Той даде образец с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, в случай че са заети на повече от едно място, тъй като по този начин контролът е по-стриктен.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР