Отговорността започва от председателя, но обхваща Изпълнителното бюро и членовете

...
Отговорността започва от председателя, но обхваща Изпълнителното бюро и членовете
Коментари Харесай

Отговорността се носи от цялото ръководство, не само от председателя

Отговорността стартира от ръководителя, само че обгръща Изпълнителното бюро и членовете на Националния съвет. Това съобщи пред БНР членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Янаки Стоилов във връзка загубата на левицата на евровота.

В началото на седмицата Изпълнителното бюро на социалистическата партия се е пробвало да трансферира отговорността за изборните резултати на общинските структури, само че е било изпреварено от оповестената оставка на ръководителя Корнелия Нинова. Според Стоилов управлението би трябвало да създаде критерии за избор на управления там, където Българска социалистическа партия не се е показала добре. Това предложение обаче е било отхвърлено на вчерашното съвещание на Националния съвет.

"Големият проблем е, че с течение на годините в Българска социалистическа партия се натрупват проблеми, без значение от това кой е отпред. Ако желаеме да не загубим и локалните избори, членовете и симпатизантите би трябвало да проявят повече интензивност без преднамереност. Защото разногласията в Националния съвет в огромна степен обрисуват съществуването на групи, които се опълчват и това се придвижва в структурите на партията. Това си пролича и в резултатите ", даде своето пояснение Стоилов.

По думите му връщането на депутатите от Българска социалистическа партия в Народното събрание би трябвало да е съпроводено с доста начинания. Не единствено в законодателството против корупцията, а по всички значими за хората тематики без да се губи политическата еднаквост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР