"Отговорността за вчерашните безредици носи лично г-н Радев. Това е

...
"Отговорността за вчерашните безредици носи лично г-н Радев. Това е
Коментари Харесай

ГЕРБ: Отговорността за вчерашните безредици носи лично Румен Радев

"Отговорността за вчерашните вълнения носи персонално господин Радев. Това е индивидът, който от четири години насам се пробва да нагнети напрежение и през вчерашния ден беше ескалацията на този развой. " Това тази заран депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на брифинг на партията.

Според Биков огромна част от протестиращите против държавното управление са били подведени и без да схванат са били превърнати във декор на "шпицкомандите " на обвинения предприемач Васил Божков, който призоваваше към митинги в обществените мрежи.

"Огромна част от хората, които стачкуваха против държавното управление, бяха пристигнали непринудено. Но митингът беше високомерен от шпицкомандите на Васил Божков и тези хора, които бяха пристигнали поради убежденията си, се трансфораха във декор на тези, които бяха пристигнали, с цел да провеждат принуждение. Президентът не се разграничи от насилието и спомогна тези хора да се трансфорат в водачи на митинга ", акцентира Биков.

По думите на депутата още нощес ГЕРБ са призовали президентът Румен Радев да насочи апел към хората, които са вандалствали в София. Той отказал да го направи.

"Вчера не назова мутри членовете и симпатизантите на ГЕРБ, а ги назова страхливи хора, които са доведени под ескорт на нашия протест ", сподели Биков и посочи, че огромна част от тези хора са били членове на ГЕРБ, към които са се включили симпатизанти.

"Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика - това не е политика. Даже и спорт не е. Няма да допуснем революция, даже и да имаме късмет да я спечелим. Приоритет сега е България да остане спокойно и умерено място за живеене. Ще създадем всичко допустимо да го реализираме, даже това да ни коства политически вреди ", счита вицепремиерът Томислав Дончев.

"Вчера над 7000 души от цялата страна пристигнаха, с цел да изразят своята безапелационна поддръжка към държавното управление. Тези хора стачкуваха против това да бъдат обиждани, квалифицирани с прилагателни, които нито подхождат на тяхната емоционалност, нито на профила им. Те показаха своята поддръжка културно, спокойно, без да предизвикат и наскърбяват ", уточни депутатът Цветомир Паунов.

Той акцентира, че след приключването на мероприятието хората, които били пред Министерския съвет си тръгнали спокойно и умерено. А "другата група по най-брутален и високомерен метод " се пробвала да разбие полицейския кордон. Всичко това било извънредно добре проведено и режисирано от платени провокатори, които имали и своята поддръжка надалеч от рамките на нашата страна в една доста топла страна. Те били стимулирани от всички тези олигарси, които сега са главните "сценаристи и режисьори на бледия техен артист – президентът Радев "

Паунов сподели фотоси на хора, които са се пръснали из София и са чупели рейсове и са нападали водачи. По думите му лицето на Радев се изчерпвало в една фотография - фотографията с окървавеното лице на служител на реда.



Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР