Отговорността за служебното правителство, съгласно Конституцията носи парламента и ние

...
Отговорността за служебното правителство, съгласно Конституцията носи парламента и ние
Коментари Харесай

Пеевски: Отговорността за служебното правителство носи парламентът

Отговорността за служебното държавно управление, според Конституцията носи Народното събрание и ние можем да оказваме цялостен надзор върху това служебно държавно управление. Нека да забележим какво ще вършат, въпреки всичко е минало единствено една седмица.

 

Така ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява въпроса за това кой носи отговорност за служебното държавно управление в Народното събрание.  

 

За поисканата от премиера промяна на двама министри Пеевски акцентира: „ Така е решил министър председателят, по този начин е в Конституцията, това е цялостно негово право “.

 

 Единственото, което мога да кажа  е, че не може България да  стои без външен министър. Президентът незабавно би трябвало да подпише указа и да имаме външен министър, тъй като на процедура сега нямаме външен министър, безапелационен бе Пеевски.

 

Щом е решил министър председателят, Даниел Митов би трябвало да бъде външен министър. Това е негово право според Конституцията, която сме приели всички дружно тук, подсети ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

 

Изключително право на премиера според настоящата Конституция е да прави всички смени на министри, на зам.-министри.

 

Единственото, което приканвам е - не може при тази обстановка в света сега,  България да е без външен министър. Доколкото виждам не е запълнен е и състава на зам. – министри. Това би трябвало да го свърши премиера незабавно, а президентът би трябвало да извърши Конституцията, а не да я нарушава, акцентира Делян Пеевски.

 

Не разбирам забавянето на неговия декрет, сподели Пеевски.

Никога не съм казвал,  че поддържам земеделския министър. Никога не съм се срещал с него по никакъв мотив, отговори Делян Пеевски на въпрос за поисканата промяна на земеделския министър.

 

Прочетете Конституцията (за пълномощията на Народното събрание)  - да управлява какво вършат  избраните от премиера министри. Това беше смисълът на тези промени -  да има настоящ парламент, който работи в изискванията на служебно държавно управление. Ние можем да реализираме цялостен надзор през зала, през комисиите и през всички пълномощия, които имаме като народни представители, изясни ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

 

Премиерът приказва с всички политически водачи. Говорим с него по тази причина, че политиките би трябвало да се случват за жителите. Нас това ни интересува. Нека да забележим какво ще бъде отношението към хората и да ли ще вършат верни неща. Рано е още да приказваме за оценка на държавното управление, акцентира Делян Пеевски. 

 

На въпрос за позицията му за конституционните промени и действието им, Пеевски сподели: Аз не скърбя и заставам зад всичко, което сме дали своят вот.

Всичко, което сме дали своят вот, сме създали дружно, подсети Делян Пеевски.

 

Колегите да не се отхвърлят от тези девет месеца. Мисля, че направихме хубави неща и те не би трябвало да се срамят от това, в изискванията на акция да се отхвърлят, тъй като на следващия ден да не седят отново в някои скутове, акцентира той.

 

За абсурда  с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски се обърна към публицистите:  Този скандал вие би трябвало да го коментирате.  Такова нещо в България не се е случвало. Това е най-големият корупционен скандал, който сме имали  в България.

 

Кой на кое място е на изборите – ще го решат хората. Ние не можем да предопределяме резултатите, разяснява Делян Пеевски. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР