Отговорните институции за смъртта на 16-годишното момче, убито от токов

...
Отговорните институции за смъртта на 16-годишното момче, убито от токов
Коментари Харесай

Борис Бонев: Виновните институции за инцидента с 16-годишното момче са ясни

Отговорните институции за гибелта на 16-годишното момче, убито от токов удар до момента в който пресича столичен бул. са изцяло ясни. Те имат всички пълномощия, дадени им в общинските наредби и националните закони да правят инспекции, надзор и да постановат наказания. Това, което виждаме, е тотално прекачване на отговорност от една институция към друга. Тези обекти са разпръснати безредно из цялата столица са тези търговски обекти.
Това съобщи в предаването " Алтернативата " по TV1 общинският консултант от " Спаси София " Борис Бонев.

Той бе безапелационен - в случай че преместваемите обекти са били ситуирани съгласно закона, нямаше да има хора, които бърникат в шахти и опъват незаконно кабели.

" Отговорна е Дирекция “Строителен контрол”, която е под основния проектант на непосредствено послушание на Фандъкова. Отговорен е Столичният инспекторат с несменяемата към този момент 15 години директорка, на непосредствено послушание на кмета Фандъкова. Отговорни са някогашният и сегашния областен кмет на регион “Триадица” със съответния основен проектант. Тези институции имат всички пълномощия, дадени им в общинските наредби и националните закони да правят инспекции, надзор и да постановат наказания ", безапелационен беше Бонев.

От организацията “Спаси София” за последните години са подавали стотици сигнали за нелегално сложени търговски уреди. Не е свършено обаче нищо.

“По закон кмета Фандъкова има право да постанова санкции, в това число на районните кметове, когато не си правят работата, тъй като тя е по-висшестоящ орган. Това не се споменава”, безапелационен беше още Бонев.

Сигнали са били изпратени и до прокуратурата.

" Фокусираме се в една шахта. Тя е разследване. Не е повода ", безапелационен беше още Бонев.

Бонев разяснява и пукнатините към " Лъвов мост ".

" Качеството на ремонтите се трансформира в признак и дори в синоним на ръководството на ГЕРБ. Какво да чакаме? Новина би било някой обект да се извърши качествено ", разяснява Бонев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР