Отговорът на Европейския съюз на авторитаризма и заплахата за демокрацията,

...
Отговорът на Европейския съюз на авторитаризма и заплахата за демокрацията,
Коментари Харесай

Мицотакис: Поставянето под въпрос на суверенитета на гръцка територия преминава червена линия

Отговорът на Европейския съюз на авторитаризма и опасността за демокрацията, ескалиращата експанзия на Турция и опасността от изменението на климата бяха в центъра на късото послание на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис към 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в петък вечерта, информира  ANA-MPA.

Мицотакис разказа нападателната изразителност на Турция като такава, която е „ съчетана с масирана дезинформационна акция и многочислени нарушавания на суверенитета и суверенните права на Гърция по море и във въздуха “, както и инструментализирането на миграционните потоци и едностранното решение за отвод от всевъзможни контакти на високо ниво.

„ Ако президентът (Реджеп Тайип) Ердоган желае да приказва за червени линии – означи гръцкият министър председател, – тогава споделям следното: Турските искания по отношение на суверенитета на гръцките острови са неоснователни и неприемливи. Поставянето под въпрос на суверенитета на гръцка територия минава алена линия за всички гърци “.

В същото време той увери турския народ, че Гърция „ не съставлява опасност за вашата страна “ и прикани управлението ѝ да почита дългата история и да „ върви напред в дух на взаимно почитание “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР