Отговорът е кратък и ясен: "Не!". Професорът е ръководител на

...
Отговорът е кратък и ясен: "Не!". Професорът е ръководител на
Коментари Харесай

Руски учен: Планетата навлиза в студен период

Отговорът е къс и явен: "Не! ".

Професорът е началник на "международния институт по криология и криософия " (каквото и да значи това) към Тюменския университет, а също така е и настоящ учен към РАН.

Според професора, представен от ТАСС, предстоящото от няколко години връщане към студените зими от средата на 20 век ( "генерал Мороз ", на които някои приписват и успеха на Съветската войска над хитлеристите, поради рисково ниските температури през есента и зимата на 1941 година, носещи сякаш главната виновност за сриване на танковото нахлуване на Гудериан) към този момент е почнало.

В съветското интернет-пространство, а и общество, болшинството, в случай че изключим сериозните климатолози, е на мнение, че ГЗ е интрига.
Това се дължи частично и на мнението, че студът и снежните зими в Европа са удобни за Русия, поради покачвания експорт на природен газ и нефтопродукти.

Доколко това е правилно, най-много в дълготраен проект, е много противоречиво, тъй като същото това "несъществуващо " световно стопляне, е причина Русия към този момент втора поредна година да е експортьор номер едно на житни култури в света - нещо немислимо при "класическите " зими отпреди век.

От друга страна, действителността е много друга.
Всяка година по това време, в средата и края на есента, непроменяемо в жълтите интернет-медии можете да прочетете за "предстоящата най-студена зима от 100 или 1000 години ".

За сходни изказвания няма никакви научни учредения, даже в противен случай.
Климатът на планетата, световно, в последните години, превзема нови топлинни върхове и върхове и за тях пишем съвсем всеки месец.
Това е реалност, а персоналната религия на маститите конспиратори няма по какъв начин да го промени.

Особено фрапиращо е стоплянето в Арктика, където аномалиите за обособени седмици и месеци в някои нейни елементи всекидневно са 5-7 градуса, само че има и интервали, изключително в последно време, с позитивни аномалии до 15-20 градуса!

В някои райони на Сибир може да има и поднормени месеци, а нарасналата нестабилност на атмосферните процеси води и до негативни аномалии за избрани интервали, седмици, месец или два и на прилежащи региони на гигантския континентален "зимен фризер ", каквито са безкрайните сибирски пространства зиме.

Но световно, приблизително на планетата, тези оцветени в синьо зони са под 10-20 на 100 от цялата повърхност.

Глобалното
стопляне по тази причина е г лобално , не в настрана взет град, област или полуостров, нито в съответен ден, седмица или даже месец.

В посочения случай, следващият леден "алармист " е опониран от собствен сътрудник от РАН, докторът на науките Рашит Хантемиров, съгласно който краткотрайният повтаряем интервал на намалена слънчева интензивност, оказва напълно едва въздействие в посока захлаждане на климата, а въпросното въздействие е отстранено от порядък и половина по-силният резултат от все по-голямото количество въглероден двуокис в атмосферата.

Хантемиров показва, освен това вярно, че циклите на слънчева интензивност могат да забавят (символично - бел. на редактора) процеса на покачване на температурите, само че не и да го спрат, камо ли да го извърнат.

На читателите на ДИР.БГ може да предложим да създадат едно обикновено търсене в която и да е търсачка и да се "насладят " на резултатите по основна фраза "идва най-студената зима ".

Ще откриете, че въпросната най-студена зима "идва " непроменяемо през последните 15-20 години и все не съумява да пристигна в действителност. Да напомним, че не става дума за съответен район, а за цели континенти или световно.

Предстоящата зима без подозрение ще бъде малко или доста по-топла от класическите зими преди 70-100 години, както и най-много в Арктика, по този начин и на над 70-90 на 100 от територията на северното полукълбо.

Разбира се, ще има и интервали с под нормалните температури на относително дребни площи, според от циркулацията, по този начин, както е всяка година.
Въпросът е, кой ще изтегли "късата съчка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР