Отглеждането на щрауси не е толкова трудна задача, колкото изглежда

...
Отглеждането на щрауси не е толкова трудна задача, колкото изглежда
Коментари Харесай

Грижи при отглеждане на щраус

Отглеждането на щрауси не е толкоз сложна задача, колкото наподобява на пръв взор. Грижата за щраусите вкъщи изисква стопанинът да бъде проведен, трудолюбив и да съблюдава всички условия за вярното хранене и хигиена на тези птици.

Има няколко неща, които би трябвало да се имат поради от притежателя, който за първи път се занимава с отглеждане на щрауси.

Трябва да знаете, че щраусите не се нуждаят от пространства с някаква специфична конструкция или прекомерна изолация. Тази птица има шикозно оперение, което ѝ оказва помощ да не замръзва даже в студено време. Ще бъде задоволително да покриете бетонния под със сено или плява. Важно е да се намерения за друго: щраусът е висока птица и затова, с цел да се избегнат пострадвания на главата, височината на тавана в помещението би трябвало да бъде с един метър по-висока от височината на щрауса (идеалната височина е към три метра).

Не забравяйте, че щраусите избират да се заселват в фамилии, което значи, че би трябвало да се отдели място за всеки мъжки и 2-3 женски. Достатъчно е теоретичното делене на свободното пространство с загради.

Много е значимо да се оборудва място, където щраусите ще могат да се разхождат. То би трябвало да бъде много обстойно, за предпочитане е поляна с цъфтящи култури. Мястото за разходка би трябвало да бъде заобиколено от мрежа, която да е задоволително гъста, тъй че птиците да не приклещят главите си, с височина от към два метра, с цел да защищити щраусите от бягство.

Можем да предложим приблизителни параметри, които оказват помощ да се поддържат щраусите в комфортни за тях условия. За две щраусови фамилии, състоящи се от осем индивида, задоволителна ще бъде повърхност от към 150 квадратни метра и колкото се може по-голяма поляна за разходки.

 Щраусът обича зеле

Щраусът е птица, която не е изключително придирчива към храната. За съразмерен напредък и развиване ще им бъде задоволително хранене два пъти дневно, което би трябвало да включва както растителна храна, по този начин и специфични добавки. От зеленчуците щраусите избират зеле, моркови и цвекло.

Единственото нещо, с което не би трябвало да ги храните, са картофите и магданозът, които са нездравословни за техния организъм. Щраусите не могат да се похвалят със зъби, тъй че цялата храна за тях би трябвало да бъде нарязана и изсипана в специфични дървени хранилки.

При щраусите размножителният сезон зависи от климата, което значи, че се случва към март и продължава доникъде на есента. Щраусите получават способността да се възпроизвеждат, когато доближат възраст от две - три години. Мъжките през този интервал трансформират цвета на шията си с по-ярък и стартират да съскат по всевъзможен вероятен метод.

 Щрауси

Интересна специфичност е, че мъжкият щраус мъти яйцата дружно с женската. Не забравяйте, че щраусите снасят яйца в пясък или пръст, по тази причина е значимо да създадете тези условия в точния момент. По предписание семейство от три щрауса е способно да създава до шестдесет яйца годишно.

Щраусите могат сами да излюпват яйца си, само че можете да ги вземете и да ги поставите в специфичен развъдник, където пилетата се раждат след четиридесет и два дни. Важно е да наблюдавате щраусовите яйца, с цел да сте сигурни, че дребното е в положение независимо да разбие много хубавичко яйчена черупка.

В случай че самата птица не може да се оправи, несъмнено би трябвало да ѝ помогнете, като разбиете яйцето със специфичен дървен чук.

Младите щрауси би трябвало да се държат настрана от възрастните.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР