Отглеждането на домашен любимец носи много ползи. Питомците ни ни

...
Отглеждането на домашен любимец носи много ползи. Питомците ни ни
Коментари Харесай

Кое куче намалява стреса?

Отглеждането на домакински любим носи доста изгоди. Питомците ни ни защищават от самотност, усъвършенства настроението ни и са наши правилни другари в положително и неприятно. Отглеждането на кучета ни поддържа в добра форма поради потребността от разходки на питомеца.

Освен това то е обвързвано и с повече обществени контакти, защото се срещаме със личните на други лаещи четириноги, до момента в който сме на открито. По всяка възможност всяко куче може да ви помогне да забравите за неприятния ден. Има обаче една порода, за която споделят, че понижава напрежението. Това е кучето на аристократите - Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол.

Тази известна порода от епохи е желано куче. Тя е уместно животно за деца и куче за възрастни хора. По темперамент Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол е същински чаровник. Те са благи, занимателни и дружелюбнни компаньони, които ще ви останат лоялни.

Въпреки че не са толкоз положителни пазачи като немската овчарка, ротвайлер и каракачанска овчарка, шпаньолите бързо ще станат почетни членове на вашето семейство. Това фамилно куче ще се радва на детското внимание, а също ще успокоява и по-възрастните членове на фамилията.

Какво друго би трябвало да знаем за Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол?

Шаровците от тази порода тежат към десетина кг. Те са кучета с огромни уши. Очите им са тъмни, а козината - мека. На височина доближават до 30-35 см. Продължителността на живота при Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол може да надвиши 15 години. Но несъмнено, това ще се случи единствено при отлични грижи за Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол.

 Кавалер кинг чарлз шпаньол

Такъв благородник заслужава уместно отношение. Храната на Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол би трябвало да е от премиум клас и съобразена с възрастта на животното. Кучето, гонещо напрежението, също по този начин се потребност от сресване най-малко един път на седем дни и къпане (един път месечно).

Ушите на животинката също би трябвало да се оглеждат и почистват постоянно, защото са деликатна зона, податлива на възпаления. С подобаващите грижи Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол ще е ваш правилен придружител дълги години и ще ви радва с топло и приветливо посрещане. С него в никакъв случай няма да ви е скучно.

Ако и вие желаете подобен приятел, разгледайте тези разгласи за джентълмен кинг чарлз шпаньол.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР