Отглеждането на джербил като домашен любимец може да бъде изключително

...
Отглеждането на джербил като домашен любимец може да бъде изключително
Коментари Харесай

Чести грешки при отглеждане на джербил

Отглеждането на джербил като домакински любим може да бъде извънредно прелестно и вълнуващо преживяване. Джербилите са дребни, любопитни гризачи, които обичат да се играят и да се разхождат в своите кафези.

Въпреки това, с цел да се грижите вярно за тях, е значимо да се избегнат някои от най-честите неточности в грижата за джербилите, които притежателите вършат. В този текст ще разгледаме някои от тези неточности и по какъв начин да ги избегнем.

Неподходяща клетка за джербилите

Една от най-честите неточности е изборът на несъответствуваща клетка за джербилите. Те са дребни гризачи, които обичат да копаят и да се разхождат, по тази причина е значимо да им предоставите клетка с задоволително място за придвижване. Кафезът би трябвало да бъде задоволително огромен, с цел да разреши на джербилите да се разхождат и да употребяват естествените си инстинкти за копане. Освен това, домът им би трябвало да е изработен от материали, които не са токсични и които не се унищожават елементарно.

Липса на подобаваща храна и хидратация

Друга честа неточност в развъждането на джербилите е неналичието на подобаваща храна и хидратация за мишлетата. Те са хибернатори, което значи, че са приспособени към живот в сухи условия и могат да се оправят с по-малко вода от други гризачи. Въпреки това, те въпреки всичко изискват задоволително вода и храна, с цел да останат здрави и щастливи. Подсигурете им суха храна за джербили, богата на протеини и фибри, както и вода, която е елементарно налична в клетката им.

 Джербил

Недостатъчно социализация и стимулация на джербилите

По темперамент джербилите са обществени същества и имат потребност от компания и стимулация. Една от огромните неточности, които вършат притежателите, е да не им дават задоволително внимание и интеракция. Осигурете на вашите дребни джербили време за игра и излизане от клетката им, както и играчки и трудности, които да развият техните привички за копаене и разхождане.

Неподходяща температура и осветяване

Джербилите произлизат от сухите и горещи региони на Средния изток, по тази причина е значимо да се обезпечи подобаваща температура и осветяване в тяхната среда. Те се усещат удобно при температура сред 20°C и 24°C и им е нужен достъп до дневна светлина за здравето и благополучието им.

Неправилна грижа за здравето на джербилите

 Джербилчета

Накрая, е значимо да се забележи, че някои притежатели не са наясно със здравословните проблеми, които могат да обиден джербилите домашни любимци. Те могат да страдат от разнообразни болести и проблеми, в това число заболявания на кожата, проблеми със зъбите и други. Важно е да се консултирате с ветеринарен доктор, в случай че забележите някои странни признаци у джербилите.

Отглеждането на джербил като домакински любим може да бъде прелестно и вълнуващо преживяване, само че е значимо да се заобикалят някои от най-честите неточности, които могат да зародят. Подгответе се с подобаваща клетка, храна и съд за вода. Осигурете подобаваща социализация и стимулация, поддържайте подобаваща температура и осветяване и бъдете деликатни за здравословните проблеми, които могат да зародят. С вярна грижа и внимание, вашият монголски джербил може да живее благополучен и здрав живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР