Отглеждане на ягоди без използване на почва. Традиционно ягодите се

...
Отглеждане на ягоди без използване на почва. Традиционно ягодите се
Коментари Харесай

Отглеждане на ягоди без използване на почва – видео

Отглеждане на ягоди без потребление на почва. Традиционно ягодите се засаждат и отглеждат в градината. Знаете ли обаче, че можете да отглеждате ягоди и в хидропонна оранжерия или градина? В тази обява ще обсъдим изгодите от развъждането на ягоди посредством хидропоника и ще предоставим препоръки за производителите на ягоди по какъв начин да го създадат. Така че, в случай че се интересувате да научите повече, вижте какъв е процесът!

Какво съставляват хидропонните ягоди?

Хидропонните ягоди са ягоди, които се отглеждат в среда за развъждане без почва, като се употребява хранителен разтвор на водна основа. Този вид градинарство е потребно, тъй като употребява по-малко вода от обичайните способи за градинарство. Освен това разрешава на растящите ягодови растения да одобряват питателните субстанции по-ефективно. Освен това, хидропонните градини могат да бъдат основани на закрито, което значи, че можете да отглеждате ягоди през цялата година! Нека обаче да забележим от какво се нуждаят ягодите при хидропонното развъждане:

Светлина и температура

Що се отнася до светлината, ягодовите растения се нуждаят от най-малко шест часа слънчева светлина дневно. Ако отглеждате ягодите си на закрито, ще би трябвало да им осигурите изкуствена светлина. Най-добрият тип изкуствена светлина са LED лампи за развъждане с цялостен набор .

Що се отнася до температурата, ягодите избират температура сред 15-21 градуса по Целзий. Ако температурата стане прекомерно гореща или прекомерно ниска, това може да повлияе на добива и качеството на вашите ягоди.

Качество на водата и равнища на pH

Хидропонните ягоди се нуждаят от хранителен разтвор на водна основа, с цел да се развиват добре. Хранителният разтвор би трябвало да е богат на азот, фосфор и калий. Освен това равнището на pH на водата би трябвало да бъде сред 6,0 и 7,0.

Избор на качествени растения – развъждане на ягоди без потребление на почва

При хидропонно развъждане на ягоди е значимо да започнете с качествени растения. Потърсете растения, които са сертифицирани без заболявания и вредители. Има разнообразни среди за развъждане, които могат да се употребяват за хидропонни ягоди, като: перлит; вермикулит; минерална вата; кокосово влакно; хидротон глинени пелети и така нататък Типът хранителна среда, който избирате, ще зависи от вашите персонални желания и типа на хидропонната система, която употребявате.

Хидропонни системи

Има доста разнообразни типове хидропонни системи, които могат да се употребяват за развъждане на ягоди, като да вземем за пример:

  • Дълбоководна хидропонна просвета (DWC)
  • Техника на хранителния разтвор (NFT)
  • Аеропоника
  • Прилив и отлив
  • Капково напояване

Избраният от вас вид хидропонна система ще зависи от вашите персонални желания и типа на настройката, която имате.

Опрашване – развъждане на ягоди без потребление на почва

Някои сортове ягодови растения се самоопрашват, което значи, че не се нуждаят от пчели или други инсекти, с цел да ги опрашват. Ако обаче отглеждате ягодите си на закрито, ще би трябвало да ги опрашите ръчно. За да опрашите вашите ягоди ръчно, просто вземете дребна четка и прехвърлете пъстър прашец от мъжките цветове на женските цветове. Някои земеделци практукуват опрашване и с бамбуси.

Хранителен разтвор

Както споменахме по-рано, хидропонните ягоди се нуждаят от хранителен разтвор на водна основа, с цел да порастват добре. Хранителният разтвор би трябвало да е богат на азот, фосфор и калий. Можете да закупите авансово подготвен хранителен разтвор или да извършите собствен личен. Богат на хранителни субстанции разтвор, състоящ се от торфен мъх, вермикултура или тор, поддържа корените на растението в идеално положение.

Подрязване

Подрязването е значима част от хидропонното развъждане. Ягодовите растения дават плодове на дълги стъбла, които порастват от главното растение. За да насърчите производството на плодове, ще би трябвало да отрежете всички неплододаващи растения. Освен това ще би трябвало да премахнете всички развалени или заболели листа.

Прибиране на реколтата

Ягодите нормално са подготвени за прибиране на реколтата 60-70 дни след засаждането. За да ревизирате дали вашите ягоди са подготвени за прибиране на реколтата, просто ги стиснете леко. Ако са меки и сочни, значи са подготвени за бране.

Когато обирате вашите ягоди, не забравяйте да боравите с тях деликатно за по-добро хидропонно произвеждане на ягоди. Внимателно ги поставете в съд и ги съхранявайте на хладно и мрачно място. Можете да се насладите незабавно на вашите ягоди или можете да ги съхранявате в хладилника до две седмици. Ето и едно забавно видео за промишленото развъждане на ягоди в оранжерии:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР