Отец Паоло Кортези получава голямата награда Човек на годината 2017

...
Отец Паоло Кортези получава голямата награда Човек на годината 2017
Коментари Харесай

Отец Паоло Кортези е Човек на годината 2017

Отец Паоло Кортези получава огромната премия " Човек на годината " 2017 в годишните награди на Българския хелзинкски комитет (БХК) за принос към правата на индивида и правозащитността.

Наградите бяха връчени за десети път , по случай честването на Международния ден на правата на индивида, който се отбелязва на 10 декември. Това оповестяват от БХК.

Католическият духовник от Белене е отличен поради мощния образец за същинско състрадание, който даде, приютявайки семейство законно пребиваващи сирийски бежанци при започване на 2017 година

Припомняме, италианският духовник Паоло Кортези, който от години служеше в Белене, стана обект на нападки и закани за живота му поради закрилата, която даде на фамилията сирийски християни. През всички години, прекарани в страната ни, той показваше своята съпричастност към историческата орис на народа ни и стана основател за мемориал на жертвите, починали в лагера в Белене по време на комунистическия режим.

След поредицата от нападки и закани против него, католическата черква взе решение да го отзове от страната. Преди заминаването си той показа, че оставя сърцето си в България.

" Отец Паоло е благословен, тъй като беше изпъден за истина. Той даде образец на всички нас по какъв начин да отстояваме убежденията си, когато сме сами против неправдата ", сподели Красимир Кънев, ръководител на журито, връчвайки премията " Човек на годината " 2017 на Паоло Кортези.

Освен огромната премия " Човек на годината " журито дефинира и две подгласни, както и шест специфични награди.

Двете равностойни втори награди са за Златина Стайкова и Радослава Станчева. Те са учителки от към този момент закритите от страната болнични учебни заведения, които със лични старания и средства сътвориха интерактивна стая към детското поделение на университетската болница " Свети Георги " в Пловдив, където да продължат да работят с приетите в болница деца.

Кристина Костова е българска художничка и създателка на първия шрифт на кирилица за хора с дислексия, който има капацитета да повлияе в доста сфери на живота - от печатните книги и документи, през текстовете в интернет и в електрониката, до табели и знаци във външните пространства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР