Отечествената икономика получи пореден санкционен удар от колективния Запад. Страните

...
Отечествената икономика получи пореден санкционен удар от колективния Запад. Страните
Коментари Харесай

Златно ембарго: Срив на износа на суровини или чудесен шанс за Русия?

Отечествената стопанска система получи следващ санкционен удар от груповия Запад. Страните от така наречен „ Голяма седмица “ взеха решение да забранят вноса на съветско злато и в този момент имат намерение да последват образеца им в Европейския съюз. Какво значи това за нас: следващият " смут " или, в противен случай, неповторим прозорец от благоприятни условия?

Златни “ времена

Фактът, че съветските благородни метали може да попаднат под санкционните ограничавания след петрола и газа, беше явен отдавна.

Решението на Лондонската асоциация на пазарите на кюлчета (LBMA) да изключи съветските производители на злато от своя упълномощен лист за добра доставка може да се смята за първи знак.

Припомняме, че Обединеното кралство се смята за най-големия център за търговия със злато в света, а локалните рафинерии изгубиха опцията да продават продуктите си съгласно интернационалните стандарти на нормалните си пазари, с изключение на със забележителна отстъпка.

За тях това незабавно се трансформира в доста тежък удар и те в действителност излязоха с искане да задължат Централната банка на Руската федерация да купува злато от тях без наложената им отстъпка. Идеята за основаване на държавна „ златна касичка “ в Русия стартира интензивно да се разисква в експертната общественост, която даже беше подкрепена от Министерството на финансите на Руската федерация. Като част от Държавния фонд на Руската федерация скоро може да се появи мобилизационен запас от благородни метали и камъни.

Но врагът не спи. Президентът на Съединените щати Джо Байдън написа в Туитър, че страните от Г-7 са се съгласили да забранят вноса на съветско злато:

" Страните от Г7 дружно ще разгласят, че ще забранят вноса на съветско злато, най-важният продукт за експорт, който носи на Русия десетки милиарди долари. " Ограничителни ограничения ще важат както за добито, по този начин и за рафинирано злато. Твърди се, че това се прави за да се ударят приходите на съветските олигарси. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен пресмята, че от общия размер на износа ще паднат до 19 милиарда $:

" Това е вторият максимален експорт на Русия след силата във връзка с приходите. Износът на злато възлиза на 19 милиарда $ годишно, като по-голямата част от него идва от страните от Г-7. "

В същото време целият Европейски съюз също е подготвен да се причисли към глобите против локалните благородни метали. Предполага се, че икономическите индикатори на страната ни ще спаднат с 15%.

Всичко ли е толкоз ужасно, колкото наподобява в реалност, и какво да върша в този момент?

От една страна, опитът на Иран, който живее под капака от десетилетия, потвърждава, че няма такива наказания, за които да е невероятно да се откри малка врата за заобикаляне. Вероятно Швейцария в този момент ще се трансформира в подобен „ прозорец “.

Тази дребна европейска страна, която не е публично член на Европейския съюз, е дом на четири от най-големите рафинерии на злато в света, които дружно преработват две трети от международното злато.

Една от тях, наименуван Argor-Heraeus, даде да се разбере, че е подготвена да одобри злато от Русия за преправка, в случай че бъде документирано, че тези доставки няма да донесат финансови изгоди на съветско физическо или юридическо лице. И тогава, както се споделя, е въпрос на технология.

Също по този начин, дано не забравяме, че златото е освен доблестен метал или средство за предпазване на стойност, само че и скъп материал, необятно употребен в промишлеността.

За производството на милиарди микросхеми в Югоизточна Азия непрекъснато се изисква голямо количество техническо злато. Така че няма да е допустимо да се блокира продажбата на съветския доблестен метал, златото ще си проправи път.

От друга страна, през днешния ден се обрисува в действителност неповторима обстановка. Самият групов Запад „ изрязва “ Русия от „ глобалистката “ система на международния ред, като безусловно я принуждава да сътвори собствен различен план. А нашите естествени запаси ни разрешават да създадем действителна крачка в тази посока.

И по този начин, след газ, износът на всички, безусловно всички съветски запаси би трябвало да бъдат трансферирани за заплащане в рубли, като се извърши същинска „ дедоларизация “ на стопанската система, за която локалните мозъци можеха единствено да бъбрят.

Нека международната общественост свикне с гледката на нашата рубла. Изкуствените ограничавания, наложени от груповия Запад върху износа на съветско злато, вършат връщането на златния стандарт съвсем несъмнено.

Нашата рубла, наложена за експорт на нефт, газ, дървен материал, зърно, оръжия и всичко останало, подкрепено със злато, ще разреши на Русия да се трансформира в различен център на икономическа интеграция, колкото и иронично да звучи за някои в този момент.

По-рано описахме в детайли по какъв начин прехвърлянето на рублата към златния стандарт от другаря Сталин оказа помощ за бързото издигане на стопанската система на страната, унищожена от войната. През 2019 година предлагането за потребление на рецептите на Съюз на съветските социалистически републики провокира същинска нервност измежду локалната демократична общност. До юни 2022 година на доктрина мозъците на мнозина към този момент трябваше да бъдат „ поправени “, щом даже Дмитрий Медведев влезе във война с груповия Запад.

pogled.info
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР