Отделете няколко минути за тези лесни тестове, с помощта на

...
Отделете няколко минути за тези лесни тестове, с помощта на
Коментари Харесай

5 лесни и бързи теста показват ясно здрави ли сте

Отделете няколко минути за тези лесни проби, благодарение на които ще можете да прецените какво е положението на здравето ви. Тестът е създаден от международни експерти по физиология.

Гръбначен дирек
Здравият гръбнак, можем да кажем без пресилване, че е в основата на нашето здраве. Проверете го в този момент, а при положение на нарушавания, консултирайте се със експерт.

Така че, съблечете се до кръста и се погледнете деликатно в огледалото. Едното рамо ви е по-високо от другото? Сега се обърнете встрани и погледнете деликатно към горната част на гърба си. Образувало ли се е “хълмче” там? Наклонени ли са раменете ви, а брадичката изтеглена ли е напред? Ако “да”, тогава имате ясни признаци за нарушавания в осанката.

Сега се наведете напред и се пробвайте да докоснете пода с дланите, а помощникът ви дано да прокара пръсти върху гръбначния ви дирек и деликатно да го прегледа - всички прешлени би трябвало да бъдат ситуирани в една линия. Изкривяването на дясно или на ляво - явен симптом за сколиоза. Тази болест не е толкоз безобидна, колкото наподобява на някои, тъй като може да докара до нарушавания в вярното разположение на вътрешните органи.

Седнете на пода, изпънете краката и ги разтворете встрани. Сложете до стъпалата си линийка - нулата да е на равнището на петите. Накланяйте се постепенно с протегнати напред ръце, без да свивате коленете. Отчитаме до каква степен сме достигнали посредством линийката. Повече от 15 см - отличен резултат, в случай че е сред 5 и 15 см - не е прекомерно неприятно, само че е належащо да обърнете в допълнение внимание на развиването на гъвкавостта и укрепването на мускулите на гърба.

Но в случай че резултатът е по-малък от 5 cм, това приказва за доста слаба пъргавина на гръбначните стави и ниска разтегливост на мускулите и сухожилията.
Здравият гръбначен дирек, а най-много шийният му отдел, се отразява на качеството на притока на кръв към мозъка и затова върху работата му.

Какви са тестоветe за сърце, щитовидна жлеза, дихателна система и език четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР