Отделението по Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда възобновява

...
Отделението по Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда възобновява
Коментари Харесай

Безплатен скрининг за рискови новородени всяка последна събота на месеца

Отделението по Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда възобновява програмата за безвъзмезден ултразвуков скрининг на новородени.

Ехография на нервна система (трансфонтанелна ехография) и на коремни органи са включените проучвания, които ще бъдат провеждани всяка последна събота на месеца. Първата дата е 25 януари 2020 година Прегледите са предопределени за недоносени деца до 1-год. възраст и за рискови деца (след усложнено раждане, претърпели интензивно лечение), родени на термин до 6-месечна възраст.

Необходимо е авансово записване на тел. 02/403 4000, *5544 или 02/403 4928.

" Превантивната стратегия има за цел да обхване повече прибързано родени деца и такива, за които се е наложило интензивно лекуване. Тя включва проучвания за най-честите затруднения, които развиват тези деца в региона на централната нервна система и отделителната система. Недоносените бебета имат най-голяма нужда от постоянно следене, тъй като доста от тези късни затруднения, които те развиват, могат да бъдат сполучливо лекувани, когато са открити в точния момент. ", споделя доктор Радка Масларска, шеф на отделението по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Трансфонтанелната ехография е изцяло безопасен неинвазивен способ, който може да даде скъпа информация за положението на централната нервна система, развиването на мозъка - неявяване или съществуване на патологични проблеми като отоци, кръвоизливи и други аномалии и отклонения. Чрез ехографията на коремни органи се открива положението и развиването на вътрешните органи на бебето, като най-често срещаните проблеми засягат бъбреците и отделителната система. Препоръчително е ултразвуковите проучвания да бъдат осъществени до 6 месеца за деца, родени на термин и до 1 година за недоносени бебета.

Кампанията за безвъзмездни ултразвукови проучвания на най-малките е традиция в Болница Токуда като от време на време се възобновява. Датите за осъществяване на прегледите в първите месеци на годината са 25 януари и 29 февруари 2020 година Не са нужни посоки, само че се предлага родителите да носят със себе си епикризи от предходни лекувания и налична здравна документи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР