Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение

...
Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение
Коментари Харесай

Ученик си поръча дрога от Холандия, а Български пощи я доставиха


Отдавна мина времето, когато можеше да се постави известно ограничаване върху разпространяването на опиати и в законовата рамка по отношение на употребяващите, както и в тяхното лекуване. Това беше допустимо тогава, когато още нямаше обществени мрежи и мощно развъртян интернет, а на пазара господстваха най-вече хероинът и марихуаната, написа "Актуално ".

Днес светът е различен, опиатите са други, не по- малко рискови, по тази причина пък маскирани в лъскави опаковки, а пресичането на тяхното разпространяване става все по-имагинерна цел, в случай, че човек може да си ги поръча по интернет и да му ги донесе право в дома пощальонът от локалния клон на Български пощи.

Никакви гонки, никаква тръпка, просто и елементарно. Снимките са за информация на родители, в чиято поща може да попадне сходно писмо, а те да се чудят от кой момент детето им е почнало да подарява в интерес на очистването на Тихия океан от пластмаса.

Писмото с опиат, поръчано от 16-годишно момче от Пловдив по интернет, идва от Холандия, съдържа лепенка вътре в картичката, над която има текст за признателност за дарението, изпратено е като предпочитано, само че си идва право в пощенската кутия на момчето, което го е поръчало, написа Актуално. Лепенката съдържа LSD.

Изолиран за пръв път през 1938 година в Швейцария, диетиламидът на лизергиновата киселина, наименуван за малко по немското му име LSD, провокира мощни халюциногенни чувства и е изключително известен в нощните заведения. Неговият пик беше през 80-те години на Запад, в няколко книги бяха разказани последствията му, само че след това западна, с цел да се възроди още веднъж преди 3-4 години и да стане известен още веднъж. Разпространението му у нас идва най-вече от сходни поръчки посредством Интернет.

Снимките на писмото, стигнало като сигнал до съдружие "Майки против дрогата ", е получено с Български пощи, оставено от куриер в пощенската кутия. Вътре в закачливата детска картичка лепенката с лизергиновата киселина е залепена от вътрешната страна на лист с признателност към донора, който е съдействал за очистването на Тихия океан от пластмаса. Сайтът е прикрит на фотосите, само че надали е загадка за огромна част от заинтригуваните младежи, до него се стига през Darknet. Пратката е от Холандия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР