Никога не можах да намеря отговор на въпроса защо в

...
Никога не можах да намеря отговор на въпроса защо в
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Има нещо, което не знаем за COVID-19, защо в Китай се действаше толкова строго?

„ Никога не можах да намеря отговор на въпроса за какво в Китай се действаше толкоз прекалено строго още незабавно, което за мен значеше, че има нещо премълчано, нещо, което не знаем и че би трябвало да бъдем доста радикални в ограниченията си. “ Това сподели генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, шеф на ВМА в предаването „ Тази заран “.

„ За първите месеци, до момента в който действаше интензивно оперативният щаб, ние имаме най-ниска смъртност в света. Когато настъпи разнобой и се намесиха политиците, нещата станаха много неуправляеми и за жалост излязохме от тази пандемия втори по смъртност в света след Перу “, уточни ген. Мутафчийски.

Според началника на ВМА всички би трябвало да си вземем поука от коронавирус пандемията.

„ Кураж и храброст постоянно ни трябват. Той се демонстрира освен в бойни задачи, само че и в самото всекидневие. Нашите лечебни заведения са отворени 24 часа и постоянно се сблъскват с сложни обстановки, пациенти по неотложност след тежки контузии. По време на огромната пандемия имахме отводи единствено от двама или трима сътрудници, които заради доста болести се отхвърлиха да влязат в тази среда и аз ги разбирам, само че множеството не отхвърлиха, което е демонстрация на същинска храброст и кураж. Мисля, че го има уважението към лекарите и по-голямата част от българите са признателни на своите лекари “, уточни генерал-майорът.

Той означи, че с всяка минала година имунизацията спада и то за смъртоносни болести като да вземем за пример детският паралич, което е доста съдбовно за в бъдеще.

В Деня на храбростта и празника на Българската войска основният доктор на въоръжените сили на България проф. доктор Мутафчийски разяснява какво е да бъдеш боен доктор. „ Освен че би трябвало да бъдеш добре построен експерт като доктор, ти би трябвало да притежаваш и разнообразни качества, с цел да бъдеш боен доктор – най-малкото би трябвало да осъзнаваш каква е твоята задача, на какво си се обрекъл. Затова откровено се вълнувам, когато застана пред нашите курсанти, които са положили клетва пред знамето да служат на родината, да отдадат живота си. Те учат и военните науки, и медицина, което е извънредно мъчно “, означи той.

Въпреки трудностите професията боен лекар е доста мечтана и курсовете са безусловно запълнени.„ С всяка минала година приемният бал става все по-висок, става по-голям процентът на децата, написали боен доктор на първо предпочитание, което е безусловно осъзнато предпочитание. Има огромен интерес, както и към военно-медицински сестри. Децата се интересуват най-много от това какво е чувството да си на задача, какви са провокациите “, сподели генерал-майор Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20.

Двама български лекари сега са част от задгранични задачи – единият е Косово, а другият – в Босна. „ Човек без религия не може да прави нашата активност. Ние непрестанно се уповаваме на нашия професионализъм, само че в сериозни моменти, несъмнено, вярата е с нас. Така учим и нашите курсанти – че би трябвало да бъдат доста добре готови да правят дейностите на бойното поле, само че ги учим, че би трябвало да бъдат с религия. Трябва да има религия, ентусиазъм и доста труд “, безапелационен е проф. доктор Мутафчийски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР