Отдавна медицината се опитва да преборим ракът. С някои видове

...
Отдавна медицината се опитва да преборим ракът. С някои видове
Коментари Харесай

Това е критична възраст за рак

Отдавна медицината се пробва да преборим ракът. С някои типове рак съумява - с други не. Науката непрекъснато търси нови способи за справяне с това заболяване. Последните изследвания в тази тенденция са свързани с годините ни.

Учените откриха, че има сериозна възраст, при която възможностите за рак се усилват доста.

Изследователи от Националния институт по онкология (NCI) в Съединените щати са открили, че рисковете от рак се усилват доста след постигане на 60-годишна възраст.

Средната възраст на пациентите все още на определяне на ужасна диагноза е 65-66 години.

„ Стареенето е най-важният рисков фактор за рака като цяло “, споделят учените.

През седмото десетилетие при дамите най-често се диагностицира рак на гърдата (средна възраст - 62 години), а при мъжете - рак на панкреас и простата (66 години).

Средната възраст за разкриване на рак на дебелото черво и ректума е 68 години, за рака на бъбреците е 64 години, ракът на белия дроб - 70 години.

Не по-малко публикуваният вид онкология - рак на черния дроб - е малко „ по-млад “. Най-често се диагностицира при пациенти на възраст 55 години.

Изследователите означават, че има изключения. Например, половината от всички случаи на рак на тестисите се откриват при мъже на възраст от 20 до 34 години.

Има типове рак, които се срещат най-често при деца. По-специално към 60% от пациентите с остра лимфоцитна левкемия са по-млади от 20 години.

Учените обаче означават, че пациентите под 20-годишна възраст съставляват единствено 1% от новите случаи на рак и единствено 0,3% от смъртните случаи от рак.

След многочислени изследвания специалистите стигат до извода, че връзката сред възрастта и покачвания риск от развиване на онкология се крие в неприятното хранене и неприятните привички.

Ако човек не следи здравето си, тогава с възрастта в тялото се натрупва огромно количество отрови.

„ Връзката сред възрастта и риска от рак има избрана логичност. С остаряването има от ден на ден евентуални опасности и неприятни привички.

Някои от тези опасности са неконтролируеми. Например с течение на времето нездравословното влияние на токсините и слънчевата светлина се усилва.

Но има и тютюнопушене, погрешно хранене, т.е. фактори, които могат да бъдат отстранени, с цел да се понижи рискът от рак “, споделя доктор Дейвид Бойд, доктор и началник на отделението за профилактика и първична помощ в клиниката „ Феникс “, Съединени американски щати.

Отрицателните резултати на разнообразни фактори могат да причинят разновидности в клетките, които заобикалят отбраната на имунната система и се трансформират в рак.

„ Предраковите кафези се развиват в организма през целия живот, само че в младостта ни имунната ни система е доста мощна и е в положение да откри такива кафези и да ги унищожи.

С възрастта имунитетът отслабва и престава да се оправя с някои от тези предракови кафези ”, изяснява американската ендокриноложка Сузи Кочар, написа уеб сайтът zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР